Αρχική Τελευταία Νέα Υπόθεση “Ροζίτα”: Αντεπιτίθεται ο γιος της – Καρφιά και εξομολογήσεις για εγκεφάλους

Υπόθεση “Ροζίτα”: Αντεπιτίθεται ο γιος της – Καρφιά και εξομολογήσεις για εγκεφάλους

Νέες αποκαλύψεις γύρω από το φαγοπότι εκατομμυρίων στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ με βασική κατηγορούμενη την Ροζίτα Παυλίδου η οποία τελικά «λύγισε», παραδέχθηκε ενοχή αλλά αντίστρεψε τα πυρά στον καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους ο οποίος ήταν υπό την επίβλεψη του τα 9 προγράμματα.   
 
 
Σε δημοσίευμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η Ροζίτα στην κατάθεση της κατονόμασε και άλλους συναδέλφους της, πέραν από τον κ. Θεοχάρους, τον οποίο έδειξε ως «εγκέφαλο» και ότι λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη του.
 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, στις 19 Ιανουαρίου ο επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση Ιάκωβος Καρέρα, γιος της Ροζίτας Παυλίδου, προέβη με τη μητέρα του σε γραπτή καταγγελία κατά του επίκουρου καθηγητή, αλλά και κατά του εσωτερικού ελεγκτή, του διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών και του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Έρευνας του πανεπιστημίου, καθώς και κατά του Πρυτανικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ κατά το έτος 2016.
 
Στην επιστολή του ο γιος της Ροζίτας, καταγγέλλει «ενορχηστρωμένη πλεκτάνη εις βάρος του, με στόχο την απόσπαση χρηματικού ποσού από τον προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ, για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών».
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Καρέρα στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «ο Αντώνης Θεοχάρους διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες, ότι δηλαδή δεν εκτέλεσε την εργασία που του είχε ανατεθεί και επικουρούμενος από τον εσωτερικό ελεγκτή του ΤΕΠΑΚ, υπέβαλε αίτημα στο Πρυτανικό Συμβούλιο για εξασφάλιση επιπρόσθετου ποσού ύψους 42 χιλιάδων ευρώ προς ολοκλήρωση των ερευνητικών προγραμμάτων».