Αρχική Τελευταία Νέα Υποχωρεί σιγά σιγά η σκόνη που μας έπνιξε

Υποχωρεί σιγά σιγά η σκόνη που μας έπνιξε

Υποχωρεί σταδιακά από το απόγευμα η σκόνη που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα.

Έρχονται καλά νέα δήλωσε στην εκπομπή του ΡΙΚ ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο διευθυντής της μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 22 στα βόρεια παράλια, στους 20 στα δυτικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ορεινά. Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ενημερωτικά, οι ωριαίες τιμές συγκέντρωσης σκόνης που μετρήθηκαν στις 7:00 π.μ. στις ακόλουθες περιοχές ήταν:

Λευκωσία:                            92,4   μg/m3

Λεμεσός:                            100,6   μg/m3

Λάρνακα:                              88,3   μg/m3

Παραλίμνι:                            98,0   μg/m3

Πάφος:                               109,8   μg/m3

Ζύγι:                                      74,5   μg/m3

Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου:    118,9   μg/m3

Σημειώνεται ότι «σκόνη» σημαίνει εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10). Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ωριαίων μετρήσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή “Air Quality Cyprus”, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε κινητό τηλέφωνο.