Αρχική Τελευταία Νέα Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας, εξέδωσε την Πέμπτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Έχει ισχύ από τη μία τα ξημερώματα ως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 25 στα βόρεια παράλια.

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από αύριο το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά, στα νότια και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και στους 35 στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά και τοπικά στα νότια και βόρεια παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, που την Κυριακή πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.