Αρχική Τελευταία Νέα Ζημιές του “Θησέα” και στη Λεμεσό: Οι βροχές πλημμύρισαν δρόμους μεταφέροντας μέχρι...

Ζημιές του “Θησέα” και στη Λεμεσό: Οι βροχές πλημμύρισαν δρόμους μεταφέροντας μέχρι και… φίδια!

Αρκετά προβλήματα άφησαν πίσω τους στη Λεμεσό ο “Θησέας” και οι σφοδροί άνεμοι. Απεκόπησαν δέντρα και καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές, ενώ οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέβηκαν στην πόλη έφεραν μαζί τους κάθε λογής σκουπίδια, αλλά και φίδια. Επίσης τεράστια κεραία προσγειώθηκε σε καφενείο γεμάτο με θαμώνες. Τι δήλωσαν κάτοικοι.

 Η επόμενη μέρα βρήκε τη Λεμεσό να μετρά τις πληγές της από τον “Θησέα” και τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν χθες καθ όλο το εικοσιτετράωρο. 
 

Συνεργεία του Δήμου, βγήκαν από το πρωί στους δρόμους και άρχισαν να μετακινούν δένδρα, πινακίδες και άλλα αντικείμενα που είχαν αποκοπεί ή μετακινηθεί από τους ανέμους, που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν τα δέκα Μποφόρ. 

Λόγω κακοκαιρίας απεκόπησαν και καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές. Ενώ από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από κεραία που προσγειώθηκε σε καφενείο, το οποίο ήταν γεμάτο με θαμώνες. 

Η πυροσβεστική στη Λεμεσό ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για μετακινήσεις δένδρων, στεγάστρων και διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και για την άντληση νερού από ένα πλημμυρισμένο υποστατικό 

Η έντονη βροχόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβουν ορμητικά οι ποταμοί και τα ρυάκια στην πόλη, μεταφέροντας μαζί τους κάθε λογής σκουπίδια, ακόμη και φίδια. 

Προβλήματα υπήρξαν και στα ορεινά, αφού λόγω χιονιών και κατολισθήσεων βράχων και όγκων χώματος, η διακίνηση των οχημάτων γινόταν μετά δυσκολίας.

Δείτε το βίντεο-ρεπορτάζ του Ant1iwo ΕΔΩ: