Αρχική Τελευταία Νέα Ζωή Δωροθέα Πανά: “Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συζητήσουμε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού...

Ζωή Δωροθέα Πανά: “Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συζητήσουμε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού”

Την ελπίδα ότι στην Κύπρο δεν θα χρειαστεί να συζητηθεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, εξέφρασε η Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Πανά είπε ότι η θέση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και του Υπουργού Υγείας, είναι ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία όπως ο διάλογος και η προσέγγιση με τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις, ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

“Δεν θέλουμε να υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα νοσοκομεία και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συζητήσουμε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πανά.

Αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 6 έως 11 ετών, είπε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει και τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ, καταδεικνύουν ότι τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να προκαλέσει σοβαρή νόσηση σε μικρά παιδιά και υπέδειξε πως τα οφέλη του εμβολιασμού και στις συγκεκριμένες ηλικίες, υπερτερούν πάρα πολύ των κινδύνων.