Αρχική Τελευταία Νέα Ζωντανεύει το ΓΣΟ στη Λεμεσό

Ζωντανεύει το ΓΣΟ στη Λεμεσό

Το νερό στα αυλάκι φαίνεται να μπήκε για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ.  Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα καλύψει το ποσό ύψους €1,5 εκ. που χρειάζεται για την αναβάθμιση του ιστορικού γηπέδου, διέλυσε τα σύννεφα, έτσι δήμος Λεμεσού, ΚΟΑ και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο βρήκαν τη χρυσή τομή και έπεσαν χθες οι πολυπόθητες υπογραφές. Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης με την υπογραφή της συμφωνίας. 

«Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τη Λεμεσό», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη, το δήμο Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ και τον ΚΟΑ, στο δημαρχείο Λεμεσού.  Η συμφωνία προβλέπει όπως ο δήμος Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ΓΣΟ για μια περίοδο 10 χρόνων, με δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας ανά 5ετία.

Έτσι πλέον είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση ενός οράματος που για χρόνια ανέμεναν οι Λεμεσιανοί.

Συμφωνία και υλοποίηση

Τη συμφωνία υπέγραψαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Δρ Πανίκος Φιλίππου και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Ο δήμος και το ΤΕΠΑΚ θα αναλάβουν τη διαχείριση του αθλητικού κέντρου για περίοδο δέκα χρόνων, συμφωνία που θα ανανεώνεται ανά πενταετία, ενώ το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από φοιτητές και πολίτες.  Ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Μουσείου που θα ανεγερθεί.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy