Αρχική Τελευταία Νέα Ένας βέρος Λεμεσιανος επικράτησε για την θέση του διευθυντή του Παττιχειου, ο...

Ένας βέρος Λεμεσιανος επικράτησε για την θέση του διευθυντή του Παττιχειου, ο Βάσος Αργυριδης

Στον μουσικοσυνθέτη Βάσο Αργυρίδη αποφάσισε να δώσει τα ηνία του ανακαινισμένου Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου το ΔΣ του οργανισμού που έχει τη διαχείρισή του. Από τη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες δεν έλειψαν οι εντάσεις που αφορούσαν κυρίως τον τρόπο με τον οποία θα διεξαγόταν η διαδικασία, με τη σκιά των αντιδράσεων και των φωνών για κομματικές διενέξεις να πέφτει βαριά.

Πρώτος επιλαχών για τη θέση του διευθυντή του Παττίχειου, σε περίπτωση που δεν αποδεχτεί τη θέση ο Βάσος Αργυρίδης, επιλέχθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αχιλλέας Γραμματικόπουλος. Υπενθυμίζουμε ότι στη βραχεία λίστα που παραδόθηκε στο ΔΣ του οργανισμού βρισκόταν τρία ακόμη γνωστά ονόματα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Λεμεσού και της Κύπρου: οι Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Κατρίν Νικήτα και Μηνάς Τίγκιλης.

Είχε προηγηθεί της κρίσιμης συνεδρίας η συνέντευξη με την Κατρίν Νικήτα, η οποία απουσίαζε στο εξωτερικό το περασμένο Σάββατο που έγιναν οι συνεντεύξεις των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ακολούθως, το ΔΣ της εταιρείας «Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού Λτδ», στο οποίο συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και τέσσερις προσωπικότητες που προτάθηκαν από τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε για το ύψος του μισθού του νέου διευθυντή και κατέληξαν ότι αυτός θα φτάνει τις €3.500 μικτά.

Η θέση είναι εξαιρετικά ζηλευτή, τριετούς διάρκειας, με διευρυμένα καθήκοντα γενικής διεύθυνσης και καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ανακαινισμένου χώρου, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας της Λεμεσού.– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/politismos-kypros/162/321624/diefthyntis-tou-patticheiou-dimotikou-theatrou-o-vasos-argyridis#sthash.ii7rkxjO.dpuf…