Αρχική Τελευταία Νέα Γιατί η Κυπριακή Αστυνομία είπε όχι στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας...

Γιατί η Κυπριακή Αστυνομία είπε όχι στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ

Με βάση τα στοιχεία και την πληροφόρηση που είχε η Αστυνομία από τις ελληνικές αρχές, κρίθηκε πως η διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο εμπεριέχει κινδύνους, είπε ο κ. Ανδρέου

Καθαρά απόφαση της Αστυνομίας της Κύπρου ήταν η αρνητική απάντηση στο αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Στάδιο ΓΣΠ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, η απόφαση που λήφθηκε αφορούσε ξεκάθαρα το θέμα της επικινδυνότητας από την άφιξη στην Κύπρο των οπαδών των ομάδων.

Όπως είπε, το ζήτημα απασχόλησε έντονα την Αστυνομία της Κύπρου, Τμήμα της οποίας ασχολείται με θέματα διεξαγωγής αγώνων και χουλιγκανισμού ήρθαν σε επαφή με το αντίστοιχο Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Με βάση τα στοιχεία και την πληροφόρηση που είχε η Αστυνομία από τις ελληνικές αρχές, κρίθηκε πως η διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο εμπεριέχει κινδύνους για τη διατήρηση της τάξης και την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, το θέμα δεν ήταν μόνο η διατήρηση της τάξης εντός του Σταδίου ΓΣΠ την ώρα του τελικού, αλλά η συνολικότερη ασφάλεια και εκτός γηπέδου πριν και μετά τον αγώνα αλλά και γενικότερα κατά την παραμονή των οπαδών των ελληνικών ομάδων στην Κύπρο.

Ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε πως η απόφαση λήφθηκε αποκλειστικά από την Αστυνομία.

Αυτό διαβεβαίωσε και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία ανταποκρινόμενη σε αίτημα του ΚΥΠΕ να σχολιάσει ή να τοποθετηθεί επί του θέματος του αιτήματος της ΕΠΟ, ξεκαθάρισε πως είναι αποκλειστικό θέμα της Αστυνομίας.