Αρχική Τελευταία Νέα Εκδηλώσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λεμεσού, τα Χριστουγεννιάτικα πακέτα

Εκδηλώσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λεμεσού, τα Χριστουγεννιάτικα πακέτα

Την Παρασκευή θα παραδοθούν τα Χριστουγεννιάτικα πακέτα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού και σε έκτακτες περιπτώσεις. 

Αν και ο αριθμός των δικαιούχων έχει μειωθεί λόγω της έγκρισης μέρους αυτών για λήψη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων εξακολουθεί να είναι αναγκαία. 

Τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται στα πακέτα εξασφαλίζονται, όπως πάντα, από χορηγίες, εισφορές, εκστρατείες και άλλες εκδηλώσεις και γενικά προσφέρονται απλόχερα από εταιρείες, οργανωμένους φορείς και τον κόσμο που προσφέρει από το περίσσευμα και πολλές φορές από το υστέρημά του. Η κάθε βοήθεια έχει τη δική της αξία και σημασία και όλες είναι εξίσου σημαντικές. 

Βεβαίως, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τη βοήθεια και των δεκάδων εθελοντών οι οποίοι βρίσκονται εκεί καθημερινά και κυρίως της Λειτουργού του προγράμματος «Κοινωνική Εργασία στο δρόμο» κας Χριστίνας Τσιαμπαρτά και της Λειτουργού του προγράμματος «Ελεύθερα Χέρια» κας Έφης Χαραλάμπους, οι οποίες εργάζονται αφιλοκερδώς για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία του. 

Ένα «ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι προσφέρουν απλόχερα και με κάθε τρόπο. 

Τα φετινά Χριστουγεννιάτικα ο αριθμός των πακέτων είναι περίπου 150 και περιέχουν τα είδη που δίνονται συνήθως (ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, μπισκότα, φρυγανιές, ρύζι, μαρμελάδες, χυμούς, γάλατα διαρκείας, δημητριακά, καφέδες, ζάχαρη, αλεύρι, παιδικές τροφές και πάνες, είδη καθαρισμού του σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, φρέσκο γάλα κ.α) και επιπλέον, περιέχουν κοτόπουλο, κουπόνι υπεραγοράς, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και παιγνίδια για τα παιδιά των δικαιούχων. 

Από τη μέρα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού είναι η έκτη χρονιά που ετοιμάζονται και παραδίδονται Χριστουγεννιάτικα πακέτα και πάντα η ευχή μας είναι η ίδια: Αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που λειτουργούν τόσα πολλά Κοινωνικά Παντοπωλεία στη χώρα μας, βοηθώντας τόσους πολλούς συνανθρώπους μας. Ας είναι λοιπόν το 2016, η τελευταία χρονιά.

Οι μέχρι στιγμής εκδηλώσεις και οι προσφορές για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού είναι οι ακόλουθες: 

  1. Η εταιρεία Interorient Marine Services Ltd διοργάνωσε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο χώρο στάθμευσης των Γραφείων της, Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Πανηγύρι, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού.
  2. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η Λέσχη Ιστορικών & Κλασσικών Οχημάτων Κύπρου διοργάνωσε φιλανθρωπικό ράλι, τα έσοδα από το οποίο θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  3. Τα Σάββατα 10 & 17 Δεκεμβρίου, το 253ο Σύστημα Προσκόπων Αγίου Ιωάννη Λεμεσού διοργανώνει εκστρατεία συλλογής τροφίμων.
  4. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Ποδηλατικό Γύρο της Πόλης, από τις 8μ.μ. μέχρι τις 9:30μ.μ. με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου όπου θα συλλέγονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  5. Την Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017 το θεατρικό Εργαστήρι «ΝΙΜΟΝΙΑΙ» θα παρουσιάσει το έργο «The Queens», στο Θέατρο ΈΝΑ στις 7:00 μ.μ. Η τιμή εισόδου θα είναι €5 και όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  6. Εταιρεία, το Δ.Σ. της οποίας δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση του ονόματός της πρόσφερε χρηματικό ποσό.
  7. Το Andrey & Julia Dashins Foundation πρόσφερε χρηματικό ποσό και επιπλέον πρόσφερε σχολικές τσάντες για τα παιδιά του προγράμματος «Ελεύθερα Χέρια» και εξοπλισμό για το πρόγραμμα.
  8. Η εταιρεία Oxford Management Ltd πρόσφερε χρηματικό ποσό.
  9. Το Κανάλι 6 πρόσφερε κουπόνια για ψώνια από υπεραγορά για τους δικαιούχους.
  10. Η εταιρεία Marlow Navigation Ltd πρόσφερε κουπόνια της Υπεραγοράς Παπαντωνίου, το 10% των οποίων δόθηκε από την ίδια την Υπεραγορά.
  1. Ο Όμιλος εταιρειών Kanika πρόσφερε κοτόπουλα για όλους τους δικαιούχους.
  2. Οι φούρνοι Sunfresh πρόσφεραν μελομακάρονα και κουραμπιέδες για τους δικαιούχους.
  3. Οι φούρνοι Ζορπάς πρόσφεραν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
  4. Η Γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης, όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα πρόσφερε φρέσκο γάλα και χαλούμι σε όλους τους δικαιούχους.
  5. Η εταιρεία Blackwell Global Investmets (Cyprus) και το προσωπικό της πρόσφεραν ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
  6. Μεγάλος αριθμός ατόμων πρόσφεραν χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Εύη Τσολάκη

Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού

www.evietsolaki.com…