Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Μεγάλη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά αναφέρει η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Δευτέρα (10/4), ενώ στην ατμόσφαιρα παρατηρείται αραιή σκόνη. 

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σήμερα, αρχικά, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα νοτιοανατολικά. Πολύ σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και τα ανατολικά. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Μεγάλη Τρίτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Μεγάλη Τετάρτη,  αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα νότια και ανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος.