Αρχική Τελευταία Νέα Μετά το καλοκαίρι… έρχεται χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

Μετά το καλοκαίρι… έρχεται χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες. Στην ατμόσφαιρα σήμερα, κατά διαστήματα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως σε περιοχές των ορεινών. Αργά το απόγευμα, θα παρατηρούνται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξάνονται προοδευτικά, ενώ πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές ως νοτιοανατολικές διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Παροδικά ωστόσο, τοπικά θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ως νότιους, με την ίδια ένταση. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ αργότερα θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα δυτικά, στα βόρεια και στα νότια, τοπικά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή πτώση και την Κυριακή περαιτέρω μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, για να παραμείνει ωστόσο, πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.