Αρχική Τελευταία Νέα Νεα σύσκεψη στα δημόσια έργα για το κομματούδι του παραλιακού, σπρώχνουν και...

Νεα σύσκεψη στα δημόσια έργα για το κομματούδι του παραλιακού, σπρώχνουν και τα McDonald’s

Νεα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στα γραφεία των δημοσίων έργων με στόχο να επισπευθούν οι διαδικασίες για να ετοιμαστούν οι προσφορές του έργου διαπλάτυνσης του παραλιακού δρόμου από την συμβολή του με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι και την συμβολή του με την οδό Αγίας Θέκλης.

Το έργο το οποίο κοσολογήθηκε στα μόλις δυο εκατομμύρια ευρώ είναι ένα μικρό μέρος του συνολικού έργου για την συνένωση του παραλιακού με την οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ένα έργο που φαίνεται να έχει μπει στα συρτάρια του αρμόδιου υπουργείου και να καταλήγει μάλλον στις Ελληνικές καλένδες.

Σύμφωνα τώρα με τον στόχο που έχει τεθεί είναι οι προσφορές να είναι έτοιμες μέσα στον Ιούνιο έτσι που να προσφοροδοτηθεί το έργο και να αρχίσουν κατασκευαστικές εργασίες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Κι΄όλα αυτά με την ευχή ότι δεν θα υπάρξουν προσφυγές στην αναθεωρητική αρχή προσφορών.

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥΣύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει θα χαρακτηρίζαμε και το έργο αυτό σαν ένα έργο αφιερωμένο στη λατρεία του κράτους και του δήμου προς το αυτοκίνητο μιας και το αυτοκίνητο βρίσκεται στο επίκεντρο του όλου σχεδιασμού, σε μια περιοχή όπου θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια υλοποίησης του έργου η κοίτη του ποταμού Γαρύλλη, από το υφιστάμενο γεφύρι μέχρι και την έξοδο προς τη θάλασσα, θα κλείσει και στη θέση του ποταμού θα κατασκευαστεί διπλός ορθογωνικός οχετός διαστάσεων 2Χ3,30Χ1,80 μέτρα και μήκους 180 μέτρων.

Επίσης κι΄αν είναι δυνατόν προτείνεται η δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης για διευκόλυνση τάχατες των εμπορικών διακινήσεων. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει 37 χώρους στάθμευσης για ιδιωτικά οχήματα, 4 χώρους στάθμευσης για ταξί και 4 στάσεις λεωφορείων.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΑ McDonald’s ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣΣτα πλαίσια του έργου δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε αν έχει ενταχθεί και η ανάπλαση της Πλατείας Συντάγματος, μπροστά από την είσοδο του Παλιού Λιμανιού κάθετα προς την Πλατεία του Κάστρου. Είναι ένα ακόμη ταλαιπωρημένο έργο τεράστιας σημασίας για την πόλη το οποίο μένει στάσιμο.

Για το έργο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες μας πιέζει η εταιρεία που έχει την αντιπροσωπεία των McDonald’s στη Κύπρο μιας και έχει ενοικιάσει χώρο στο διατηρητέο, πρώην αποθήκες, οι οποίες θα δεσπόζουν της πλατείας. Στόχος της αλυσίδας ήταν να λειτουργήσει το εστιατόριο μέσα στον Ιούνιο.

Ωστόσο λόγω διαφόρων αιτιάσεων από τις κρατικές υπηρεσίες για αλλαγές σχεδίων λόγω και του ότι το κτήριο είναι διατηρητέο, το εστιατόριο δεν θα μπορέσει να είναι έτοιμο πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Μέχρι τότε όπως μαθαίνουμε αυτό που θα κάνουν τα δημόσια έργα είναι η τοποθέτηση στυλλουδκιών.

Δηλαδή θα κλείσουν τον χώρο χωρίς να γίνει η οποιαδήποτε ανάπλαση και έτσι δεν θα εισέρχονται για στάθμευση εκεί αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα τοποθετήσουν κάποιους προσωρινούς ανθώνες και το πότε θα αναπλαστεί κανονικά η πλατεία κανένας δεν μπορεί να προβλέψει….