Αρχική Τεχνολογία Ο Liam της Apple είναι ένα ρομπότ που… καταστρέφει iPhone

Ο Liam της Apple είναι ένα ρομπότ που… καταστρέφει iPhone

Πέρα από τα αποκαλυπτήρια των νέων της συσκευών η Apple προχώρησε και στην παρουσίαση του Liam το οποίο έχοντας οικολογική συνείδηση αναλαμβάνει τη διάλυση παλαιότερων iPhone της εταιρείας.

Σύμφωνα με το βίντεο που πρόβαλε η Apple και που σύστησε τον Liam στο ευρύ κοινό, το ρομπότ αποσυναρμολογεί τις παλαιότερες συσκευές, αναγνωρίζει τα επιμέρους εξαρτήματα και τα διαχωρίζει ώστε να είναι ευκολότερο να ανακυκλωθούν.

Ο Liam είναι σε θέση να αφαιρέσει το κοβάλτιο και το λίθιο από τις μπαταρίες των συσκευών , να διαχωρίσει τον χρυσό από τον χαλκό από την κάμερα και να εξαγάγει τον άργυρο και τον λευκόχρυσο από την μητρική πλακέτα ενός iPhone.

image

Το ρομπότ δημιουργήθηκε στα πλαίσια προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της Apple για την προαγωγή της καινοτομίας και της θετικής επίδρασης που αυτή έχει στο περιβάλλον.

Η παρουσίαση του Liam έγινε από την Lisa Jackson, αντιπρόεδρο της Apple υπεύθυνη για την περιβαλλοντική πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, η οποία παράλληλα παρουσίασε τους στόχους της Apple σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

image

Όπως ανέφερε η Jackson, η Apple έθεσε πριν από δύο χρόνια σαν στόχο την χρήση σε ποσοστό 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, το 93% αυτών των εγκαταστάσεων χρησιμοποιεί ενέργεια που προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο άνεμος ή το νερό.

Σε άλλα περιβαλλοντικά «μέτωπα» η Apple εξελίσσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλαιότερων συσκευών Renew, σχεδιάζει την εγκατάσταση στην Σιγκαπούρη 800 ηλιακών συστοιχιών τοποθετημένων σε στέγες που θα αναλάβουν την τροφοδοσία των εκεί καταστημάτων της εταιρείας, ενώ στην Κίνα θα κτιστεί μία φάρμα ηλιακών πάνελ ισχύος 40 Megawatt η οποία θα τροφοδοτεί τα 19 τοπικά γραφεία και καταστήματα στη χώρα.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι το 99% των συσκευασιών της εταιρείας πλέον προέρχεται από χαρτί που έχει υποστεί διαδικασία ανακύκλωσης.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…