Αρχική Από το Παρελθόν Ούτε Ladies Smile, ούτε Lady’s Mile, αλλά Απλώστρα, αυτό είναι το όνομα...

Ούτε Ladies Smile, ούτε Lady’s Mile, αλλά Απλώστρα, αυτό είναι το όνομα της οκτώ χιλιομέτρων μήκους παραλίας της πόλης μας

Ούτε Ladies Smile, ούτε Lady’s Mile, αλλά Απλώστρα:Όπως είναι γνωστό το όνομα Λέιντις Μάιλ έχει επικρατήσει ανάμεσα στον κόσμο αλλά και στους αρμοδίους, για την μεγαλύτερη σε μήκος και πιο πλούσια σε άμμο παραλία της πόλης μας.  Ποια είναι όμως η ιστορία του ονόματος αυτού και πως δόθηκε στην περιοχή;

Σύμφωνα με την πληροφόρηση τo όνομα Λέιντυς Μαιλ  δόθηκε στην περιοχή κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας από ένα Άγγλο αξιωματικό ο οποίος έπαιρνε στην συγκεκριμένη παραλία την φοράδα του ονόματι Lady για να εξασκηθεί στο μίλι (Mile), γνωστή απόσταση στις ιππδρομίες. .

Το πραγματικό όνομα, όπως και στο κτηματολόγιο:Ωστόσο το πραγματικό όνομα της μεγαλύτερης παραλίας της πόλης μας είναι ελληνικότατο και είναι ΑΠΛΩΣΤΡΑ. Κι΄αυτό το όνομα δόθηκε στην περιοχή λόγω του τρόπου με τον οποίο απλώνεται η αμμουδιά στην μήκους οκτώ χιλιομέτρων παραλία.

Μάλιστα το όνομα ΑΠΛΩΣΤΡΑ είναι και το όνομα το οποίο διατηρείται και στους χάρτες του κράτους αλλά και του επίσημου κτηματολογίου. Ωστόσο το όνομα δεν έχει επικρατήσει σαν το επίσημο όνομα της περιοχής κι΄αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και τις τοπικές αρχές….