Αρχική Τελευταία Νέα Προσγειώθηκε στην Κύπρο το πρώτο αεροσκάφος με Βρετανούς από το Σουδάν

Προσγειώθηκε στην Κύπρο το πρώτο αεροσκάφος με Βρετανούς από το Σουδάν

Στις άλλες δύο πτήσεις που αναμένονται μέσα στη νύχτα θα επιβαίνουν συνολικά περίπου 220 διασωθέντες πολίτες, σύμφωνα με το BBC

Στη Λάρνακα προσγειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος που μετέφερε Βρετανούς υπηκόους από το Σουδάν.

Στην πτήση αυτή επέβαιναν 39 διασωθέντες πολίτες, από βρέφη μέχρι άτομα άνω των 70 ετών, καθώς η προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Στις άλλες δύο πτήσεις που αναμένονται μέσα στη νύχτα θα επιβαίνουν συνολικά περίπου 220 διασωθέντες πολίτες, σύμφωνα με το BBC.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ είχε καλέσει τους Βρετανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν το Χαρτούμ να μεταβούν στο αεροδρόμιο στα βόρεια της σουδανικής πρωτεύουσας από όπου εκτελείται η επιχείρηση εκκένωσης έως τις 8 το βράδυ τοπική.

Επί τόπου βρίσκονται πέρα από μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και αξιωματούχοι των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών που πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας όσων καταφθάνουν με σκοπό την αναχώρηση.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως οι επόμενες 24 ώρες είναι «απολύτως κρίσιμες», καθώς υπάρχει ανησυχία για το πόσο θα διαρκέσει η εκεχειρία.