Αρχική Τελευταία Νέα Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Καταγγελίες σε δυο υποστατικά για μη κατοχή safe...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Καταγγελίες σε δυο υποστατικά για μη κατοχή safe pass από πελάτες και υπαλλήλους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 3,089 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. 

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου «safe pass» είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 46 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν έξι ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (δύο στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό και δύο στη Λάρνακα) για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. 

Δύο περιπτώσεις καταγγελιών ιδιοκτητών/υπευθύνων υποστατικών, αφορούσαν, μη κατοχή «safe pass», από πελάτες και μια μη κατοχή από υπεύθυνο και υπαλλήλους. Στους υπευθύνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €2,500.

Προηγούμενο άρθροΣάββας Περδίος: Θα προκαλέσει αίσθηση ο κατάλογος Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών – Από πεντάστερα μέχρι καταλύματα αγροτουρισμού
Επόμενο άρθροΖωή Δωροθέα Πανά: Ανάγκη ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης και ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες