Αρχική Τελευταία Νέα Υποστατικό καταγγέλθηκε για μη κατοχή safe pass πελατών με πρόστιμο 8 χιλιάδες

Υποστατικό καταγγέλθηκε για μη κατοχή safe pass πελατών με πρόστιμο 8 χιλιάδες

Σε 76 καταγγελίες πολιτών και 7 ιδιοκτητών υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο παγκύπρια, μετά από 6.163 ελέγχους που πραγματοποίησε, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, οι επτά καταγγελίες υποστατικών αφορούσαν τη μη κατοχή safe pass, είτε πελατών, είτε εργαζομένων είτε ακόμη και ιδιοκτητών.

Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.036 έλεγχοι και προέκυψαν 76 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών.

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 547 έλεγχοι και έγιναν 17 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών. Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 801 έλεγχοι  και έγιναν  11 καταγγελίες πολιτών. Στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1405 έλεγχοι και έγιναν 8 καταγγελίες πολιτών. Στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 906 έλεγχοι και έγιναν 9 καταγγελίες πολιτών. Στη Μόρφου διενεργήθηκαν 162 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών. Η Τροχαία διενήργησε 205 ελέγχους και η Λιμενική 98 από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.

Όσον αφορά τις καταγγελίες υποστατικών, στη Λευκωσία το ένα υποστατικό καταγγέλθηκε για μη κατοχή safe pass πελατών και το πρόστιμο ανήλθε στα 8 χιλιάδες ευρώ. Τα άλλα τρία υποστατικά αφορούσε μη κατοχή safe pass από τον ιδιοκτήτη και το πρόστιμο να ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Στη Λεμεσό τα 2 υποστατικά εντοπίστηκαν χωρίς safe pass υπάλληλοι και το πρόστιμο ανήλθε σε 500 και 750 ευρώ και ένα άλλο υποστατικό με πελάτη χωρίς safe pass, με πρόστιμο 500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο σε υποστατικά καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά του. Για παράδειγμα σε υποστατικά μέχρι 50 τετραγωνικά το πρόστιμο είναι 500 ευρώ και σε υποστατικά από 51 έως 100 τετραγωνικά το πρόστιμο ανέρχεται στα 750 ευρώ.

ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθρο​ Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σήμερα
Επόμενο άρθροΤα σημεία για rapid test σήμερα Δευτέρα (12/7)