Αρχική Τελευταία Νέα Βαριές «καμπάνες» σε δυο υποστατικά σε Λεμεσό και Λευκωσία γιατί δεν υπήρχε...

Βαριές «καμπάνες» σε δυο υποστατικά σε Λεμεσό και Λευκωσία γιατί δεν υπήρχε έλεγχος SafePass

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Πέμπτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.302 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 24 καταγγελίες πολιτών και 4 υπευθύνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 870 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 247 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 493 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 114 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 380 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 105 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 89 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους 2.302 ελέγχους, οι 4 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία. Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με το ένα υποστατικό στη Λευκωσία, πρόκειται για καφετέρια όπου εντοπίστηκε θαμώνας εντός υποστατικού χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €4.000.

Στη Λεμεσό, στο ένα υποστατικό από έλεγχο φάνηκε ότι δεν υπήρχε έλεγχος safepass και εκδόθηκε εξώδικο €4.000, ενώ στο δεύτερο υποστατικό από έλεγχο φάνηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν έφερε προστατευτική μάσκα και εκδόθηκε πρόστιμο €1.000.

Στην Λάρνακα, το υποστατικό αφορούσε Αρτοποιείο, το οποίο από έλεγχο φάνηκε ότι υπεύθυνος ήταν χωρίς safepass και επιβλήθηκε εξώδικο €500.