Αρχική Τελευταία Νέα Σειρά δράσεων συμφώνησαν υπουργείο Υγείας και επιστημονική επιτροπή με αφορμή την αύξηση...

Σειρά δράσεων συμφώνησαν υπουργείο Υγείας και επιστημονική επιτροπή με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Σειρά δράσεων για συνέχιση της προφύλαξης από την πανδημία του κορoνοϊού συμφώνησαν υπουργείο Υγείας και συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή σε σημερινή σύσκεψη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα συμφωνήθηκε η επικέντρωση στην προώθηση του εμβολιασμού σε άτομα άνω των εξήντα ετών και ειδικά στις κλειστές δομές και στους οίκους ευγηρίας, καθώς και η συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες.

Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική Επιτροπή διαπίστωσαν μη έγκαιρη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων και συμφώνησαν την αποστολή ενημερωτικού δελτίου προς τους προσωπικούς ιατρούς, καλώντας τους παράλληλα να ενημερώνουν τους ασθενείς τους για τον εμβολιασμό και με την τέταρτη δόση.

Ο κύριος Χατζηπαντέλα, δήλωσε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στους επιστήμονες να ενημερωθούν για τους επιδημιολογικούς δείκτες, ιδίως όσον αφορά τις νοσηλείες και τον αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα και κάλεσε άπαντες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.