Αρχική Τελευταία Νέα Σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο υπ. Γεωργίας για στήριξη πληγέντων αγροτών από πυρκαγιές

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο υπ. Γεωργίας για στήριξη πληγέντων αγροτών από πυρκαγιές

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής για τη στήριξη των πληγέντων αγροτών από τις πυρκαγιές του Σαββάτου, ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Καδής, για την άμεση ανακούφιση και στήριξη των αγροτών, που δραστηριοποιούνται στις κοινότητες των Αγίων Βαβατσινιάς, Ακαπνούς, Αρακά, Βαβατσινιάς, Διερώνας, Επταγώνιας, Μελίνης, Οδούς, Οράς και Συκόπετρας, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη λήψη τεσσάρων συνολικά μέτρων.

Το πρώτο μέτρο αφορά την καταβολή αρχικής οικονομικής ενίσχυσης που θα κυμαίνεται από 10 μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ του δικαιούχου, και θα αφορά επαγγελματίες γεωργούς με στόχο τη συνέχιση ή και την εκ νέου έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης με μια συνολική δαπάνη, η οποία αναμένεται να είναι της τάξεως των 3 εκ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει και άμεση ενεργοποίηση του πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε περιοχές που κηρύσσονται ως πληγείσες από πυρκαγιές.

Πηγή: ΚΥΠΕ