Αρχική Τελευταία Νέα Σφοδρή επίθεση Ισραήλ στη Βηρυτό- Στόχος ο διάδοχος του Νασράλα

Σφοδρή επίθεση Ισραήλ στη Βηρυτό- Στόχος ο διάδοχος του Νασράλα [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα αεροπορική επίθεση διενήργησε μετά τα μεσάνυκτα το Ισραήλ εναντίον προαστείων στην ανατολική Βηρυτό, με βασικό στόχο, όπως διαφαίνεται τον νέο ηγέτη της Χεζμπολλάχ, Χασιέμ Σαφιεντίν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πρόκειται για την πιο σφοδρή, έως τώρα, ισραηλινή επίθεση εναντίον της λιβανικής πρωτεύουσας.

Πληροφορίες από ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι πλήγηκαν υπόγεια καταφύγια της Χεζμπολλάχ και των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και ότι την ώρα της επίθεσης γινόταν συνάντηση ανώτατων στελεχών των δύο οργανώσεων στο Λίβανο.

Στόχος φέρεται ότι ήταν και ο ανεψιός του Χασάν Νασράλα, επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος φέρεται να διαδέχθηκε τον Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης.

Πριν από λίγο, ισραηλινές πηγές εξέφραζαν “επιφυλακτική αισιοδοξία” ότι ο Χασέμ Σαφιεντίμ εξοντώθηκε.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μεγάλους κρατήρες στο χώρο των επιθέσεων, κάτι που, όπως αναφέρεται επιβεβαιώνει ότι στόχος των επιδρομών ήταν υπόγεια καταφύγια.

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεμήνυσαν χθες ότι θα συνεχίσουν να καταφέρνουν «σκληρά πλήγματα» στη Χεζμπολάχ και ότι έχουν εξοντώσει ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, τον Ζάχι Αμπντ Αλ Ράζακ, σε βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων, στην Τούλκαρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι. Ήταν ο πλέον πολύνεκρος βομβαρδισμός στη Δυτική Όχθη από το 2000, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, διεμήνυσε χθες πως τα «σκληρά πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ», στη Βηρυτό, στην κοιλάδα Μπεκάα, στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα του Λιβάνου «θα συνεχιστούν».

Είπε, επίσης, ότι οι δυνάμεις του δεν θα επιτρέψουν στη Χεζμπολάχ να «εγκατασταθεί» ξανά στον νότιο Λίβανο.