Αρχική Τελευταία Νέα Άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια αρχίζουν συνεργασία με το ΓεΣΥ – Το ένα...

Άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια αρχίζουν συνεργασία με το ΓεΣΥ – Το ένα στη Λεμεσό

Άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια, θα αρχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δικαιούχους του ΓεΣΥ, εντός της νέας χρονιάς.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Αντρέας Παπακωνσταντίνου, εξήγησε ότι θα συνεχιστούν για ακόμη ένα μήνα οι διαβουλεύσεις με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, ώστε να καταλήξουν τα δύο μέρη σε συμφωνία για τον τρόπο αποζημίωσης των νοσηλευτηρίων.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε, επίσης, τη επίτευξη συμφωνίας – την περασμένη εβδομάδα – με δύο Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, σε Λεμεσό και Λάρνακα. Πρόκειται για το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ και το Eden στην Τερσεφάνου, τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες ιδρυματικής φροντίδας και αποκατάστασης, σε δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Σημείωσε ότι, θα ακολουθήσουν επαφές και με τη διεύθυνση του Ιατρικού Κέντρου Πλάτωνας, στη Λευκωσία.

Αναφορικά με την ένταξη επιπρόσθετων καινοτόμων φαρμάκων στο Σύστημα Υγείας, ο διευθυντής του ΟΑΥ ανέφερε ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ετοιμασία των πρωτοκόλλων από την Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να τηρηθούν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.