Αρχική Τελευταία Νέα Σκάνδαλο στις Φυλακές: Ο Ισοβίτης δολοφόνος λάμβανε προνομιακές άδειες πριν την ώρα...

Σκάνδαλο στις Φυλακές: Ο Ισοβίτης δολοφόνος λάμβανε προνομιακές άδειες πριν την ώρα του!

Και πήγαινε και θέατρο!

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με τον χειρισμό του ισοβίτη κομμωτή στις Κεντρικές Φυλακές, τα οποία ανατρέπουν την υπάρχουσα εικόνα και προκαλούν την άμεση απαίτηση για πλήρη διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» από τις φυλακές, ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, 42 ετών, καταδικασμένος από τον Δεκέμβριο του 2012 για την άγρια δολοφονία της εγκύου συντρόφου του και τον στραγγαλισμό της τρίχρονης κόρης της, είχε αρχίσει να λαμβάνει άδεια επισκέψεων με συνοδεία ήδη από το 2019, δηλαδή τρία χρόνια πριν αποκτήσει το δικαίωμα αυτό βάσει των κανονισμών.

Το 2019, ο Θεοφάνους είχε συμπληρώσει μόλις επτά χρόνια κράτησης, ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς θα είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για έξοδο με συνοδεία στις αρχές του 2023. Παρά ταύτα, οι αποφάσεις για την έξοδό του μετά το 2023 είχαν ληφθεί ομόφωνα και καταχωρηθεί στον προσωπικό του φάκελο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Θεοφάνους όχι μόνο λάμβανε άδεια για να επισκέπτεται το πατρικό του σπίτι με την έγκριση της διεύθυνσης, αλλά του επιτρεπόταν ακόμα και η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων με συνοδεία. Μέλη του προσωπικού αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς των Κεντρικών Φυλακών, δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα χρόνια που απαιτούνται για να δικαιούται άδεια εξόδου με συνοδεία.