Αρχική Τελευταία Νέα Σκουπιδότοποι και οχληρία στις συνοικίες της δυτικής Λεμεσού

Σκουπιδότοποι και οχληρία στις συνοικίες της δυτικής Λεμεσού

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Πρώτη δημοσίευση Limassol Today

Κινούμενος κάποιος με το αυτοκίνητο στην περιοχή όπου ενώνονται οι συνοικίες Αγίου Ιωάννη και Ομόνοιας, με όριο την κεντρική οδό Δημοκρατίας η οποία έχει περιληφθεί στα έργα ανάπλασης που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, σίγουρα θα πει ότι άλλαξε προς τα καλύτερο η κατάσταση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Αυτή όμως είναι η θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί πίσω από τη βιτρίνα την οποία οι Αρχές του Δήμου αρέσκονται συχνά πυκνά να επικαλούνται και να προβάλουν, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και άκρως καταθλιπτική και απαράδεκτη, σε βαθμό που προκαλεί τη δικαιολογημένη απογοήτευση και τις αντιδράσεις των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Όταν κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από το Limasssol Today να επισκεφθεί την περιοχή και να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που υπάρχουν, ομολογουμένως θεωρήσαμε ότι στις αναφορές τους υπήρχε υπερβολή. Διαψευστήκαμε όμως από την εικόνα που αντικρύσαμε.

limassol_today_triti.jpg

Ειδικότερα η εικόνα που επικρατεί στην δυτική πλευρά της οδού Δημοκρατίας, στην κοίτη του ποταμού αλλά και στους γύρω δρόμους, μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνη.

Μηχανουργεία και άλλες οχληρές επαγγελματικές δραστηριότητες δίπλα και γύρω από κατοικίες, ανοικτοί χώροι που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μηχανημάτων, οικοδομικών και άλλων υλικών και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, άχρηστων υλικών. Κατά μήκος του ποταμού και σε αλλά σημεία της περιοχής, θα δει κάποιος εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα αλλά και πεταμένες ηλεκτρικές συσκευές και ότι άλλο άχρηστο εξοπλισμό, προερχόμενο από επαγγελματικά και άλλα υποστατικά.

Συνέχεια στο https://limassol-today.com/