Αρχική Τελευταία Νέα Αυτά θα είναι τα νέα μέτρα στην Κύπρο – Ο αριθμός των...

Αυτά θα είναι τα νέα μέτρα στην Κύπρο – Ο αριθμός των sms ανά ημέρα, αυτά που κλείνουν και οι εξαιρέσεις

Οριστικοποιούνται  οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα νέα  μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο  στην βάση των εισηγήσεων που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα για έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Από τις εισηγήσεις των επιστημόνων που κυμαίνονταν όπως οι  ίδιοι δηλώνουν δημόσια σε διάφορα επίπεδα, από διατήρηση των μέτρων που υπάρχουν ήδη με μερικές αυστηροποιήσεις μέχρι και πλήρες και ολικό lockdown, η Κυβέρνηση φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσανατολίζεται προς πιο  καθαρές αλλά και αυστηρές συνάμα λύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά και την συνεννόηση που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν:

-Μέτρα με διάρκεια μέχρι και το τέλος του μήνα.

-Επέκταση του περιορισμού των διακινήσεων  και κατά τη διάρκεια της ημέρας με επαναφορά του μέτρου της αποστολής του sms στο 8998.  Το πιο πιθανό είναι να καθιερωθεί  μέχρι και το τέλος σχεδόν του μήνα η αποστολή 2 sms ανά ημέρα καθώς και η δυνατότητα διακίνησης για σκοπούς διενέργειας τεστ κορωνοιού.

-Αναμένεται  επίσης η παραχώρηση δυνατότητας εξόδου από το σπίτι για σκοπούς άσκησης χωρίς την αποστολή sms νοουμένου ότι η διακίνηση γίνεται σε κοντινή απόσταση από την οικία κάποιου. Το ίδιο θα ισχύει και τις ανάγκες εξόδου για τα κατοικίδια ζώα.

– Για την μετακίνηση θα ισχύουν οι εξαιρέσεις  που υπήρχαν στο πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στην Κύπρο.

-Απαγόρευση μετακίνησης από επαρχία σε επαρχία πλην των εξαιρέσεων που υπήρχαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας και στην επιβολή του πρώτου lockdown με την αποστολη sms.

-Κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου για τρεις εβδομάδες.  

-Κλείσιμο κομμωτηρίων, κουρείων και ινστιτούτων αισθητικής για τρεις εβδομάδες.

-Απαγόρευση της φυσικής παρουσίας των μαθητών στα σχολεία για ακόμη δεκαπέντε μέρες με παράλληλη διεξαγωγή μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, πλην των νηπιαγωγείων και των βρεφοκομικών σταθμών που συνεχίζουν κανονικά.

-Κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες για τον κόσμο. Θα γίνονται από ιερείς οι λειτουργίες. Με παρουσία μόνο δέκα ατόμων θα επιτρέπονται κηδείες.

-Όλα τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που θα κλείσουν θα μπορούν διαδικτυακά να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς του καταναλωτές με κατ΄οίκον παράδοση.

Συνέχεια στο omegalive.com.cy/