Αρχική Τελευταία Νέα Χερσόνησος Ακρωτηρίου SOS – Η “ανάπτυξη” απειλή την περιοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Χερσόνησος Ακρωτηρίου SOS – Η “ανάπτυξη” απειλή την περιοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου που λειτουργεί ως ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός εγγεγραμμένος οργανισμός και δραστηριοποιείται σε θέματα προστασίας των πουλιών, των βιοτόπων τους και της βιοποικιλότητας της Κύπρου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά την περιοχή του Ακρωτηρίου. 

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στο Facebook, το μέλλον της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου, της σημαντικότερης περιοχής για τη βιοποικιλότητα στο νησί μας κρίνεται τώρα. “Αναπτύξεις όπως καζίνο, γήπεδο γκολφ και άλλα απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής. Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, ο προτεινόμενος πολεοδομικός σχεδιασμός εντός των Βρετανικών Βάσεων θα ανοίξει τον δρόμο για ακόμη περισσότερες αναπτύξεις και θα “καταδικάσει” μια για πάντα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.”

Στην σελίδα του συνδέσμου καταγράφεται το πως τα “ανθρώπινα σχέδια” θέτουν σε κίνδυνο το μεγαλύτερο σύμπλεγμα φυσικών υγροτόπων στο νησί ίσως την σημαντικότερη περιοχή για τα πουλιά στην Κύπρο, τόσο σε ποικιλία όσο σε αφθονία.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: www.birdlifecyprus.org/akrotiri-gr

Πατήστε την πιο κάτω εικόνα για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

videeeo copy copy