Αρχική BusinessNews Στα χεριά του ομίλου Fattal το ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό

Στα χεριά του ομίλου Fattal το ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό

Σε εξαγορά της Hawaii Hotels Limited, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του πεντάστερου ξενοδοχείου Grand Resort στη Λεμεσό, προχωρά το Fattal Hotel Group, μέσω της Fattal Limassol Limited.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης, αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Hawaii Hotels Limited από την Fattal Limassol Limited.

Ουσιαστικά, με την ολοκλήρωση της προτεινόμενη συναλλαγής, το πεντάστερο Grand Resort στη Λεμεσό, του οποίου η Hawaii Hotels είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια, θα περάσει στα χέρια του Fattal Hotel Group, που αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό φιλοξενίας στο Ισραήλ και έναν από τους αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Ο εν λόγω όμιλος λειτουργεί ξενοδοχεία σε 20 χώρες και έχει υπό τη διαχείριση του αριθμό ξενοδοχείων.

Όσον αφορά την Κύπρο δραστηριοποιείται στο νησί από το 2017 και έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικών τύπων ξενοδοχεία. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα resorts που δίδουν έμφαση στην έννοια του all-inclusive και στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν τα ξενοδοχεία πόλης (boutique hotels) με το εμπορικό σήμα NYX. Πρόκειται για πιο lifestyle ξενοδοχεία με νεανική και δυναμική ατμόσφαιρα, που προσφέρουν την ευκαιρία στους λάτρεις της πόλης να βιώσουν μια πολυτελή διαμονή σε ιδανικές τοποθεσίες.

Στα άμεσα πλάνα του ομίλου Fattal είναι νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές προσθήκες στην Κύπρο, οι οποίες θα λειτουργήσουν έως το 2024.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού:

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Hawaii Hotels Limited από την Fattal Limassol Limited.

Η Fattal Limassol Limited είναι εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνιστά όχημα ειδικού σκοπού χωρίς προηγούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες που συστάθηκε για να λειτουργήσει ως όχημα εξαγοράς για τους σκοπούς της Προτεινόμενης Συναλλαγής. Η εταιρεία, η οποία είναι μέρος του Fattal Hotel Group, ελέγχεται τελικά από φυσικό πρόσωπο.

Το Fattal Hotel Group αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό φιλοξενίας στο Ισραήλ και έναν από τους αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Ο εν λόγω όμιλος λειτουργεί ξενοδοχεία σε 20 χώρες και έχει υπό τη διαχείριση του αριθμό ξενοδοχείων.

Η Hawaii Hotels είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής του 5 αστέρων (5*) ξενοδοχείου Grand Resort στη Λεμεσό.