Αρχική Αθλητικά Νέα Στη 10αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Παύλος Κοντίδης

Στη 10αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Παύλος Κοντίδης

52 Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Mallorca, © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca 03 April, 2023
Δυο κούρσες έχουν καταγραφεί μέχρις στιγμής, στις πρώτες δυο μέρες, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Trofeo Princesa Sofia, που πραγματοποιείται στη Πάλμα της Μαγιόρκα. Ο Παύλος Κοντίδης είναι στην 9η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας τερματίσει 10ος στην πρώτη κούρσα και 2ος στη δεύτερη.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και 2022 έχει και μια 10η θέση, που ακόμη δεν συμπεριλήφθηκε στη γενική κατάταξη μιας και στον Κίτρινο Στόλο δεν συμπληρώθηκαν τρεις ιστιοδρομίες, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη (05/4). Ο ίδιος συμμετέχει στον Μπλε Στόλο, για τον οποίο στο σημερινό (05/04) πρόγραμμα υπάρχουν δύο ιστιοδρομίες, όπως και στον Κόκκινο – στον Κίτρινο θα γινουν τρεις. Για Πέμπτη και Παρασκευή είναι προγραμματισμένες πέντε κούρσες ενώ το Σάββατο θα γίνει κούρσα μεταλλίων για τους πρώτους δέκα.
Την κούρσα στη γενική κατάταξη οδηγεί ο Tonci Stipanovic, με τον οποίο ο Παύλος Κοντίδης βρίσκονται στην ίδια προπονητική ομάδα, υπό τις οδηγίες του Jozo Jakelic. Οι δυο τους είχαν ανεβεί στο πρώτο και τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου αντίστοιχα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser που έγινε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, έχοντας ενδιάμεσά τους στη δεύτερη θέση τον Filip Jurisic, που επίσης προπονείται μαζί τους.