Αρχική Τελευταία Νέα Στις πυρόπληκτες περιοχές η φον ντερ Λάιεν-Συναντά το απόγευμα πυροσβέστες στην Ορά

Στις πυρόπληκτες περιοχές η φον ντερ Λάιεν-Συναντά το απόγευμα πυροσβέστες στην Ορά

Φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διήμερη επίσκεψη, με σκοπό να παραδώσει την Έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδη.

Την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου.

Ακολούθως, στις 7μμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Οράς, όπου θα συναντήσουν ομάδα Πυροσβεστών και της ΕΜΑΚ που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες κατά την καταστροφική πυρκαγιά της περασμενης εβδομάδας στην ορεινή περιοχή Λεμεσού και Λάρνακας.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 9.30πμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, κατά την εκεί επίσκεψη της η κα φον ντερ Λάιεν, στο αίθριο του κεντρικού κτηρίου όπου θα γίνει σύντομη παρουσίαση τεσσάρων έργων του ερευνητικού κέντρου ευφυών συστημάτων και δικτύων.       

Στη συνέχεια, στο κεντρικό κτήριο θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν θα απαντήσουν σε ερωτήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου όπου στις 10.25πμ θα γίνει η τελετή παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στον 3ο όροφο του κτηρίου της Βιβλιοθήκης, από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την κατεχόμενη Λευκωσία.

Μετά την επίσκεψη της στο Πανεπιστήμιο, η κα φον ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Κροατία. 

Προηγούμενο άρθροΣχεδόν 2,580 έλεγχοι το τελευταίο 24ωρο για μέτρα κατά COVID, 58 καταγγελίες
Επόμενο άρθροΑνώτατο: Απέρριψε αίτημα εταιρείας για ακύρωση διατάγματος κατακράτησης από Αστυνομία 600 χιλ. rapid test