Αρχική Τελευταία Νέα Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την απάτη με τους άστεγους στην Λεμεσό

Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την απάτη με τους άστεγους στην Λεμεσό

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση απάτης σε βάρος αστέγων στη Λεμεσό, για την οποία συνελήφθησαν ο πρόεδρος του κινήματος ΕνΕργώ, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου καθώς και υπάλληλος του, ενώ αργά το απόγευμα φόρεσε χειροπέδες και «άστεγος» που παρουσιάστηκε σε βίντεο ότι διέμενε σε κλουβί.  
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και άστεγοι, ενώ για κατάθεση θα κληθούν να δώσουν και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ύποπτοι φέρονται να μετέφεραν άστεγους στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε συμφωνία με το κράτος, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης. Σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχων, λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας, δεν εντόπιζαν τους άστεγους που υποτίθεται φιλοξενούσε το ξενοδοχείο, παρόλο που το κράτος συνέχιζε να καταβάλλει το κόστος διαμονής και σίτισης. Καταγγέλθηκε δε ότι, στην επιμονή τους για έλεγχο, οι λειτουργοί δέχονταν πιέσεις και απειλές.
Οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους, σε σχέση με αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019 και που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση και απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτη.
Ο δήθεν άστεγος  
 
Η Αστυνομία προχώρησε χθες το απόγευμα και στη σύλληψη του 75χρονου που φέρεται να δήλωσε ψευδώς πως ήταν άστεγος και διέμενε σε κλουβί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, ο ηλικιωμένος φέρεται να παρακινήθηκε από τον 46χρονο πρόεδρο κινήματος για τους άστεγους, να αναφέρει σε βιντεογραφημένη ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως διέμενε σε κλουβί. Μετά από εξετάσεις από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, διαπιστώθηκε ότι ο 75χρονος δεν ήταν άστεγος αλλά διέμενε σε κανονική κατοικία.