Αρχική Πρόταση Λεμεσός: Έτοιμη για το αυριανό Street Life Festival(pics)

Λεμεσός: Έτοιμη για το αυριανό Street Life Festival(pics)

Το ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 6 Μαΐου! Κι φέτος, για 10η χρονιά το Street Life Festival αλλάζει όψη και περιεχόμενο, παρεμβαίνοντας εικαστικά στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού, στα στενά δρομάκια της πόλης,  Αθηνών και Σαριπόλου!   

Περίπου 20.000 επισκέπτες από όλο το νησί θα έρθουν στη Λεμεσό για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ.                                                                              

Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον καθημερινό άνθρωπο, όπως και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούν, το Street Life καταφέρνει να κάνει το graffiti που είναι η βάση του φεστιβάλ, πιο αποδεκτό στοιχείο στο ευρύ κοινό. Κατανοείται παράλληλα η ανάγκη να χρωματιστούν προκαθορισμένα μουντά κτίρια, ή ν’ αλλάξουν τα χρώματα που πέρασαν την προηγούμενη χρονιά, από τους «καλλιτέχνες του δρόμου», πάνω τους.

Ο τοίχος αλλάζει νοοτροπίες

Έχουν τον τρόπο και την μέθοδο, οι καλλιτέχνες και κατ΄ επέκταση το ίδιο το φεστιβάλ, να προσφέρουν όμορφες εικόνες στους τακτικούς επισκέπτες και ευρισκόμενους στο κέντρο της πόλης, κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει άποψη ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης! 

Φέτος θα φιλοξενηθούν και πάλι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικοί στο είδος τους και γνωστοί ανά το παγκόσμιο για τη δουλειά τους  με το graffiti. Ήδη ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, η συμμετοχή των 30 καλύτερων ομάδων ντόπιων γκραφιτάδων. Ανάμεσα τους οι Edmon 1419, Opsis, Rate, Paparazzi, Angel, Rock The Dog, OLAK και άλλοι. Για ακόμα μια φορά την διοργάνωση του κομματιού του graffiti/street art έχουν αναλάβει οι 2C Design Box που στεγάζονται στην οδό Ιφιγένειας 20. Εκτός από το γκράφιτι, που προσφέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, ξεδιπλώνονται κατά το φεστιβάλ της Λεμεσού κι άλλες πτυχές της κουλτούρας του δρόμου που εμπλουτίζουν τις εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!