Αρχική Τελευταία Νέα Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και Κέντρο Αριστείας «Κοῖος» – Συνεργασία αμοιβαίου οφέλους

Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και Κέντρο Αριστείας «Κοῖος» – Συνεργασία αμοιβαίου οφέλους

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) είναι στρατηγικός εταίρος και συνεργάτης του Κέντρου Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοῖος» του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2008. Τα οφέλη αυτής της μακροχρόνιας συνεργασίας είναι πολλαπλά και για τους δύο οργανισμούς.

Από τη μια πλευρά το ΣΥΛ, μέσω αυτής της συνεργασίας, βελτιώνει σημαντικά την ικανότητά του για παρακολούθηση και έγκαιρη ανίχνευση διαρροών στο δίκτυο νερού της Λεμεσού, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο ανταπόκρισης για επιδιόρθωση των βλαβών. Με την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και η καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων που αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΛ.

Από την άλλη πλευρά, το ερευνητικό κέντρο «Κοῖος» έχει αδράξει την ευκαιρία για διεξαγωγή πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων με απώτερο στόχο την παρακολούθηση, τον έλεγχο, την ασφάλεια και τη διαχείριση νερού, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη γνώση και την εμπειρία των ερευνητών του ως προς τα θέματα ευφυών δικτύων νερού.

Τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, ενισχύουν την επιθυμία για συνέχιση των κοινών δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας σε νέα θέματα όπως η δυναμική παρακολούθηση του δικτύου νερού.

Προσδοκία και των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη μιας σύγχρονης διαχείρισης της υποδομής του δικτύου νερού της Λεμεσού.