Αρχική Τελευταία Νέα Συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση των υποδομών πυρόσβεσης λέει η Υπ. Δικαιοσύνης

Συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση των υποδομών πυρόσβεσης λέει η Υπ. Δικαιοσύνης

Η προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και της Κυβέρνησης γενικότερα, για αναβάθμιση και περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών πυρόσβεσης, είναι συνεχής, όπως συνεχής είναι και η προσπάθεια ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου του Support Cy για την παρουσίαση του Προγράμματος Πρόληψης Πυρκαγιών 2023, η κ. Προκοπίου είπε πως «εκφράζουμε τη βούλησή μας για υποστήριξη των θεσμών του εθελοντισμού και προσφοράς στην Κοινωνία, όπου εσείς δραστηριοποιήστε. Υλοποιείται ο θεσμός των ‘Εθελοντών Πυροσβεστών’, δράση η οποία έχει θεσμοθετηθεί με την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού Νόμου, ο οποίος καθορίζει, μεταξύ άλλων, τα κριτήρια για απόκτηση της ιδιότητας του «Εθελοντή Πυροσβέστη» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Επιπλέον, σημείωσε, «με απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου  το 2019, υλοποιείται και βλέπουμε πλέον να δραστηριοποιείται ενεργά σε πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές, ο θεσμός των καταγεγραμμένων πλέον σε Μητρώο, Οργανωμένων Εθελοντικών Συνόλων, τηρώντας όλες τις πρόνοιες και καθησυχάζοντας όλες τις ανησυχίες μας ως Κράτος. Καταλλήλως ενδεδυμένοι, με τον ανάλογο προσωπικό, προστατευτικό εξοπλισμό, σωστά εκπαιδευμένοι από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, αλλά και ασφαλισμένοι».

Πρόσθεσε πως «το ενημερωτικό πρόγραμμα  Πρόληψης Πυρκαγιών και  σλόγκαν σας ‘Be a fire Detector’, ταυτίζεται με την προσπάθεια του Υπουργείου και κατ’ επέκταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  να εντάξει στο πρόγραμμα τον πετυχημένο θεσμό του ‘παρατηρητή της γειτονιάς’ ως ‘παρατηρητή πυρασφάλειας’.

«Μία προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από την Επαρχία Λεμεσού, με στόχο να επεκταθεί σε όλες τις Επαρχίες. Σκοπός και στόχος είναι  να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε τη λειτουργία του θεσμού αυτού, προς όφελος της κοινωνίας, να προάγουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και να  αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας της καθημερινότητας των πολιτών», ανέφερε.

Η κ. Προκοπίου είπε πως «έχοντας υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, που κόστισαν ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές, η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της τη συνεχή αξιολόγηση και ενίσχυση του τομέα της πυροπροστασίας, της πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών της χώρας, τόσο μέσω της ενίσχυσης και αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών, όσο και μέσω της εισαγωγής τεχνολογικών συστημάτων και μέσων επιτήρησης, ανίχνευσης και έγκαιρου εντοπισμού δασικών και παραδασόβιων πυρκαγιών».

Ανέφερε πως «η υποστήριξη εκ μέρους σας του κρατικού μηχανισμού και της κοινωνίας γενικότερα, στην πρόληψη, στην κατάσβεση αλλά και στην αποκατάσταση των καμένων περιοχών, συνεργαζόμενοι πάντοτε με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, καταδεικνύει την υπευθυνότητα αλλά και την ευαισθησία μεγάλων οργανισμών, ως ο δικός σας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τόπο μας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΓιατί είναι τα πλαστικά καπάκια «δεμένα» στα μπουκάλια;
Επόμενο άρθροΑμέσως μετά τον γάμο τους, βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και χόρεψαν βαλς!