Αρχική Πρόσωπα Συνέντευξη – Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Οικολόγοι: Το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου!

Συνέντευξη – Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Οικολόγοι: Το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου!

Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Οικολόγοι

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!

                                                                                                                                  Συνέντευξη στον συνεργάτη μας Γιώργο Παυλίδη 

Διαβάστε τη συνέντευξη στο CyTalks ΕΔΩ:

Για όσους παρακολουθούν τα κομματικά δρώμενα και ταυτόχρονα γνωρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις που πρεσβεύουν οι πολιτικοί πρωταγωνιστές, το διαζύγιο της Αλεξάνδρας Ατταλίδου με τους Οικολόγους δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Αντίθετα, ήταν φυσιολογική εξέλιξη. Μάλιστα αρκετοί ανέμεναν την εξέλιξη αυτή νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η Ατταλίδου διαχώρισε τη θέση της απ’ αυτήν του κόμματος της. Μια σημαντική μερίδα των Οικολόγων θεώρησε «αμάρτημα» την απόφαση της να στηρίξει Μαυρογιάννη και την έβαλαν στο στόχαστρο. 

«Η αλήθεια είναι ότι δέχομαι πολλά κτυπήματα για τις απόψεις, τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνω. Πάρτε για παράδειγμα την πρόταση νόμου που κατέθεσα μαζί με τον Πρόεδρο του Κινήματος για αλλαγή της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης έτσι ώστε να δίνεται το δικαίωμα τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. Η πρόταση αυτή προφανώς δεν άρεσε σε κάποια μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τα οποία ξεκίνησαν έντονη κριτική μέσα από τα ΜΚΔ. Δεν το κρύβω ότι έχω μεγάλες διαφορές με αρκετά στελέχη των Οικολόγων. Θεωρώ ότι τα άτομα αυτά δεν συμβαδίζουν και δεν ασπάζονται τις θέσεις του ευρωπαϊκού κόμματος των Πρασίνων. Αντίθετα, εγώ συμφωνώ απόλυτα τόσο με το μανιφέστο όσο και με τις βασικές θέσεις των Πρασίνων. Η διάσταση απόψεων με τους συγκεκριμένους αξιωματούχους των Οικολόγων ομολογώ ότι είναι ιδιαίτερα επώδυνη…».

Η κ. Ατταλίδου προέβη στην αποκάλυψη αυτή σ εμένα τον ίδιο ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν πάρει την απόφαση της να αποχωρίσει από το Κίνημα. Στην παρατήρηση μου «αν νιώθει  κάτι σαν μαύρο ή άσπρο πρόβατο σε πράσινο κοπάδι», μ απάντησε: …

Διαβάστε τη συνέντευξη στο CyTalks ΕΔΩ: