Αρχική Τελευταία Νέα Συνεργασία Δήμου Λεμεσού, Ιωαννίνων και Χάιφας για τη δημιουργία ενός ανοικτού και...

Συνεργασία Δήμου Λεμεσού, Ιωαννίνων και Χάιφας για τη δημιουργία ενός ανοικτού και χωρίς αποκλεισμούς Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων

Ο Δήμος Λεμεσού έχει υποβάλει αίτηση στα πλαίσια του Inter-City Grants 2021 του Συμβουλίου της Ευρώπης με κύριο στόχο την προώθηση  ισότητας, του πλεονεκτήματος της διαφορετικότητας και της θετικής αλληλεπίδρασης στις πόλεις μέλη του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων. Η πρόταση εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτήσει τοπικές δράσεις που θα υλοποιηθούν από τους συμμετέχοντες Δήμους οι οποίοι είναι μέλη του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων και που θα είναι σχεδιασμένες για να δοκιμάσουν, να αξιολογήσουν ή να εφαρμόσουν πολιτικές, στρατηγικές, εργαλεία ή και μεθοδολογίες σύμφωνα με το μοντέλο πολιτικής των Διαπολιτισμικών Πόλεων.

Στην πρόταση συμμετέχουν πέραν του Δήμου Λεμεσού και οι Δήμοι Ιωαννίνων και Χάιφας με τους οποίους είμαστε διδυμοποιημένοι. ΟΙ 3 πόλεις θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους μέσα από τη δημιουργία ενός ανοικτού και χωρίς αποκλεισμούς Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων. Οι δραστηριότητες της αίτησης επικεντρώνονται κυρίως στον Ναυτικό Αθλητισμό με στόχο τη συνεργασία των κοινωνικών και αθλητικών φορέων των 3 πόλεων. Μέσα από τις κοινές δράσεις επιδιώκεται να αναδειχθεί το πλεονέκτημα της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.

Επιπλέον, στόχος είναι η ενεργή συμμετοχή των νέων διαφορετικής ταυτότητας στις επιμέρους ενέργειες του.