Αρχική Τελευταία Νέα Συνέχισε τις σπουδές σου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Συνέχισε τις σπουδές σου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Μετεγγραφές σε προγράμματα πτυχίου που ξεκινούν Σεπτέμβριο 2020

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από φοιτητές/τριες που επιθυμούν να μετεγγραφούν σε προγράμματα πτυχίου που προσφέρει. H έναρξη της φοίτησης αφορά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020-21, τα μαθήματα του οποίου αρχίζουν Σεπτέμβριο του 2020.

Το Πανεπιστήμιο συναισθανόμενο τις πρωτοφανείς συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες των φοιτητών/τριων και των οικογενειών τους, επιδιώκει να στηρίξει όσους και όσες επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο. Σε ένα σύγχρονο δημόσιο Πανεπιστήμιο, με σταθερά εξελικτική πορεία που έχει κατορθώσει να πρωταγωνιστεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου και απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης.

7 λόγοι γιατί να σπουδάσεις στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

  1. Γιατί προσφέρει αναγνωρισμένα και διεθνώς ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών στην αιχμή των αναγκών της αγοράς και της επιστήμης.
  2. Γιατί οι απόφοιτοί του έχουν πολύ καλή ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Κατά μέσο όρο, 8 στους 10 απόφοιτους εργοδοτούνται στο αντικείμενο σπουδών τους, εντός 6 μηνών από την αποφοίτηση τους.
  3. Γιατί έχει Ακαδημαϊκό και διδακτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου με διακρίσεις για το ερευνητικό και διδακτικό του έργο.
  4. Γιατί καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις ανάµεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και διακρίνεται ανάµεσα στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου.
  5. Γιατί βρίσκεται στο κέντρο μιας ζωντανής και μοντέρνας πόλης.  Η Λεμεσός προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο.
  6. Γιατί προσφέρει ποικίλες δυνατότητες συμμετοχής σε δραστηριότητες, ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και υπηρεσίες υποστήριξης σπουδών.
  7. Γιατί είναι ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στον κόσμο και στην κοινωνία και φορέας αλλαγής και εξέλιξης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης:

  • Δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή, έχουν μεταξύ άλλων, πρόσωπα που φοιτούν σε ίδρυμα ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης που είναι αναγνωρισμένο επίσημα στη χώρα στην οποία λειτουργεί ή/και από κλάδο σπουδών που έχει τύχει αξιολόγησης/πιστοποίησης στη χώρα στην οποία λειτουργεί.
  • Ο/Η υποψήφιος/α για μετεγγραφή δικαιούται να υποβάλει αίτηση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου και μέχρι το τέλος του όγδοου εξαμήνου σπουδών του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης. Οι φοιτητές/τριες οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία ίση ή ψηλότερη από τον τελευταίο εισακτέο της Α΄ κατανομής των Εισαγωγικών Εξετάσεων (Παγκύπριες Εξετάσεις και Πανελλήνιες Εξετάσεις), στο Τμήμα που επιθυμούν να εισαχθούν, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου της φοίτησής τους.
  • Για αίτηση μετεγγραφής και δεύτερου πτυχίου απαιτείται μέσος όρος βαθμολογίας τουλάχιστον “6,5/10” στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης ή ισοδύναμη με αυτή σύμφωνα με την κρίση του Τμήματος. Νοείται ότι ο υποψήφιος για μετεγγραφή θα έχει επιτύχει σε τουλάχιστο 30 πιστωτικές μονάδες (ECTS) ή στις αντίστοιχες μονάδες που απαιτούνται για ολοκλήρωση ενός εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο προέλευσης, σύμφωνα με τη δομή του προγράμματος σπουδών, και νοουμένου ότι υποβάλει την αίτηση στον καθορισμένο χρόνο που ορίζεται πιο πάνω.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και άτομα που έχουν πρώτο πτυχίο αλλά επιθυμούν να κάνουν 2ο πτυχίο σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου (θα δοθούν θέσεις εφόσον μείνουν κενές από τη διαδικασία των μετεγγραφών).

Κριτήρια αξιολόγησης αιτήσεων

Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Μέση σταθμική βαθμολογία στο ίδρυμα προέλευσης
  • Βαθμολογία σε διάφορα μαθήματα κατεύθυνσης
  • Αριθμός και περιεχόμενο μαθημάτων στα οποία ο/η υποψήφιος/α απέτυχε
  • Βαθμός συνάφειας του προγράμματος σπουδών και των επιμέρους μαθημάτων του Τμήματος προέλευσης με το Τμήμα προτίμησης
  • Τρόπος και βαθμολογία εισδοχής στο ίδρυμα προέλευσης (π.χ. με εξετάσεις)

Κατά τη διάρκεια εξέτασης της αίτησης, το Ακαδημαϊκό Τμήμα μπορεί να λάβει υπόψη ιατρικούς/οικονομικούς/κοινωνικούς λόγους υπό τον όρο ότι οι υποψήφιοι/ες πληρούν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Υποψήφιος/α για μετεγγραφή πρέπει να είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου.

Αναλυτικές πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://bit.ly/transferprocedurecut 

Για απευθείας υποβολή αίτησης: http://bit.ly/transferapplicationcut

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Απριλίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στα τηλέφωνα 25002710/11 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου: [email protected]