Αρχική Τελευταία Νέα Τα παιδιά του Τσιρείου δημοτικού κτίζουν «Υδάτινες γέφυρες φιλίας» με την Αφρική

Τα παιδιά του Τσιρείου δημοτικού κτίζουν «Υδάτινες γέφυρες φιλίας» με την Αφρική

H ανθρωπιστική δράση των μικρών εθελοντών του δημοτικού σχολείου ΙΑ΄ (ΚΑ)-Τσίρειο Λεμεσού, αποτελεί για όλους εμάς και ειδικά για τα παιδιά, στόχο πρωταρχικής σημασίας. Τα παιδιά του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Ελληνικών και της Αγωγής Ζωής, θέλησαν να ανοίξουν τα φτερά τους στον εθελοντισμό και να ξεπεράσουν τα σύνορα της Κύπρου, κατά την περσινή, σχολική χρονιά, αλλά και τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22.

Με συνοδοιπόρο τα δικά τους συνθήματα, όπως τα ακόλουθα: «Μπαίνω στα παπούτσια των άλλων: Συναισθάνομαι, Συμπαραστέκομαι, Στηρίζω», θέλησαν να γίνουν το «Ουράνιο τόξο στη συννεφιά κάποιου άλλου», πέρα από τα σύνορα της Κύπρου, σε μια πανέμορφη, αλλά και πολύπαθη ήπειρο, την Αφρική και να χτίζουν όλα μαζί «Υδάτινες γέφυρες φιλίας».

Με την πολύτιμη βοήθεια της εθελόντριας κ. Στέφανης Γρηγορίου, μπήκαν στα παπούτσια συνομήλικων παιδιών τους στην Γκάνα της Αφρικής και συναισθάνθηκαν τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, με μεγαλύτερη την πρόσβαση σε καθαρό νερό. Έτσι, αποφάσισαν να δράσουν και να φτιάξουν μια βρύση με καθαρό νερό σ’ ένα χωριό στην Γκάνα της Αφρικής, να εξοπλίσουν ένα σχολείο με θρανία και να παρέχουν παιχνίδια και άλλα υλικά μέσα, προσφέροντας λίγη χαρά στα συνομήλικα φιλαράκια τους στην Αφρική. Εκεί, όπου εκατοντάδες παιδιά καθημερινά περπατάνε ώρες, για να περισυλλέξουν βρόμικο νερό από λίμνες και στάσιμα νερά. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά 2020-21 και συνεχίζεται τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22, με αποκορύφωμα την επίσκεψη της εθελόντριας στην Αφρική κ. Στέφανης Γρηγορίου, η οποία αναχωρεί για την Γκάνα στις 17 Μαρτίου 2022.

Συνέχεια στο Limassol Today