Αρχική Τελευταία Νέα Τα τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον βρέθηκαν στη Λεμεσό και έχουν ιστορικό...

Τα τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον βρέθηκαν στη Λεμεσό και έχουν ιστορικό ταξιδιού

Όπως και στις περισσότερες χώρες έτσι και στη Κύπρο εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, είδηση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο του ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φως της νέα μετάλλαξης “Όμικρον”, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως μετά  από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, εντοπίστηκαν τρία περιστατικά με τη μετάλλαξη “Όμικρον”.

Όλα τα  περιστατικά σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού και εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού. Κανένα από τα τρία περιστατικά, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, δεν χρήζει νοσηλείας.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έλαβε έκτακτα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Αφότου έκλεισε σύνορα με οκτώ Αφρικανικές χώρες, με απόφαση του ΥπουργΙκού Συμβουλίου, διενεργούνται από τη Δευτέρα PCR τεστ σε όλους όσοι φτάνουν στην Κύπρο. Όλοι οι ταξιδιώτες, μέχρι να βγει το αποτέλεσμά τους πρέπει να μένουν σε αυτοπεριορισμό.