Αρχική Τελευταία Νέα «Ταξιδεύει» στην Ελλάδα ο Ύψωνας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ψηφιακό ανασχηματισμό

«Ταξιδεύει» στην Ελλάδα ο Ύψωνας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ψηφιακό ανασχηματισμό

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ύψωνα Παντελή Γεωργίου

 

Πολύ σύντομα ο Δήμος Ύψωνα θα ενισχύσει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του στον ψηφιακό ανασχηματισμό του Δήμου μέσα από την αδερφοποίηση με την Δήμο Τρικκαίων.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του Δημάρχου Παντελή Γεωργίου:

Με τον φίλο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου μας συνδέει εκτός από στενή συνεργασία και μια στενή φιλία. Οι Δήμοι Ύψωνα και Τρικάλων έχουν αδερφοποιηθεί από το 2018 και έκτοτε αδελφοποιήθηκαν και οι σχέσεις μας.

Χθες, κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να μάθουμε πολλά για την μεταρύθμιση της Τ.Α που τόσο παλεύουμε να πετύχουμε στο νησί μας μέσα από τις εμπειρίες της ΚΕΔΕ στην Ελλάδα από τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τις “Έξυπνες Πόλεις”, για θέματα κοινών Πρακτικών και Πολιτικών στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας, για θέματα διαχείρισης της Πανδημίας σε Κύπρο και Ελλάδα αλλα και για τη Διαχείριση Κρίσεων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Κύπρο και Ελλάδα.

Στο πλαισιο της συνάντησης έγινε και συνάντηση μου με τον Δημήτρη για να οργανωθεί εκπαιδευτικό ταξίδι στα Τρίκαλα με θέμα την ανάπτυξη δημοτικών εταιρειών μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου για την Τ.Α αλλά και το μέλλον του ψηφιακού ανασχηματισμού των Δήμων μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι συνεργασίες μας κάνουν όλους σοφότερους και καλύτερους. Η αδελφοποίηση που έγινε με τον Δήμο Τρικκαίων και η σχέση μας με τον Δημήτρη Παπαστεργίου έχει βοηθήσει ακριβώς στην υιοθέτηση καλών πρακτικών αλλά και στην ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών μας.