Αρχική Τελευταία Νέα Υπ. Παιδείας: Πολύ θετικές οι νέες αποφάσεις για έλεγχο των μαθητών με...

Υπ. Παιδείας: Πολύ θετικές οι νέες αποφάσεις για έλεγχο των μαθητών με το σύστημα “test to stay”

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμους, εξέφρασε αισιοδοξία για την λειτουργία των σχολείων, λόγω των προβλημάτων του κορωνοϊού, σημειώνοντας ως πολύ θετικές τις νέες αποφάσεις για έλεγχο των μαθητών, με το σύστημα του επί τόπου ελέγχου για είσοδο στα σχολεία.

Για το θέμα των αντικαταστάσεων εκπαιδευτικών, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου ή επαφών, ανέφερε ότι είναι ευθύνη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν ευσταθούν, αφού προχωρούν οι αντικαταστάσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς δήλωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή για εξετάσει τα ζητήματα από την επαναλειτουργία των σχολείων και ειδικότερα το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κατήγγειλε ανετοιμότητα, αυθαιρεσίες και προχειρότητα στο Υπουργείο Παιδείας και «γινάτι» του Υπουργού και του ΔΗΣΥ, για το θέμα του ελέγχου για τον κορωνοϊό, καθώς και των εξετάσεων για τα τετράμηνα.

Ο Υπουργός Παιδείας μιλώντας μετά την συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας για την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα για το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για την μετακίνηση από το Υπουργείο Μεταφορών στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, αφού το Υφυπουργείο τίθεται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Κάρουλλας τόνισε ότι η ίδρυση υφυπουργείου θα συμβάλει στην προώθηση του πολιτισμού.

Πηγή: ΡΙΚ

Προηγούμενο άρθροΤι θα ισχύει από τις 17/1 μέχρι τις 16/2 με το μέτρο “test to stay” στα Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια
Επόμενο άρθροΤο Συγκρότημα Ermes προσλαμβάνει στη Λεμεσό!