Αρχική Τελευταία Νέα Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλιματικής Καινοτομίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επαγγελματίες

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλιματικής Καινοτομίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επαγγελματίες

Άνοιξε ο κύκλος αιτήσεων συμμετοχής για το Climate-KIC Journey, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Το Journey  προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής εμπειρίας μέσα από ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα που συνδιοργανώνεται από κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα προετοιμαστούν για τον κόσμο της κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ώστε να προωθήσουν την γρηγορότερη μετάβαση στην προσαρμογή στα δεδομένα της Κλιματικής Αλλαγής και την επίτευξη των 17 στόχων των Ηνωμένων Εθνών για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Journey είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων. Μέσα από το πρόγραμμα πάνω από 400 συμμετέχοντες κάθε χρόνο ταξιδεύουν σε 10 Ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών και της Λεμεσού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με 50+ μέντορες και ένα διεθνές δίκτυο 150+ συμμετεχόντων.

Μέσα από το Journey οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • ·Να ταξιδέψουν σε 3 Ευρωπαϊκές πόλεις για να λύσουν πραγματικά προβλήματα της κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης, δουλεύοντας σε διεπιστημονικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.
  • ·Να μάθουν από τους καλύτερους ειδικούς στην κλιματική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.
  • ·Να εμπνευστούν από νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που κάνουν τις ιδέες τους πράξεις.
  • ·Να ενισχύσουν τα προσόντα τους για μια καλή σταδιοδρομία σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στο Journey 2019, συμμετείχαν 2 Κύπριοι φοιτητές. Η μια εκ των δύο, Ελένη Λουλλή, είπε «Το Journey ήταν μια εμπειρία ζωής που με εξέλιξε τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μέσω των δημιουργικών μεθόδων που εφαρμόζει το Climate-KIC, εμπλούτισα τις γνώσεις και τις δεξιότητες στον τομέα της συστημικής καινοτομίας και της κλιματικής επιχειρηματικότητας. Η συμμετοχή μου στο Journey δεν περιορίζεται στις 4 βδομάδες που διήρκησε η δραστηριότητα. Γνωρίζοντας τους συμμετέχοντες, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα του Climate-KIC συνάντησα άτομα που ξεχωρίζουν με τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τα ταλέντα και τα κίνητρα τους, και με εμπνέουν για να είμαι η αλλαγή που θέλω να δω στον κόσμο.»

Το Climate-KIC Journey είναι δωρεάν για Ευρωπαίους φοιτητές (EU/EEA/Swiss passport holders) οι άλλους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμια της Ευρώπης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Για όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δίδακτρα.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο https://journey.climate-kic.org και θα είναι ανοικτές μέχρι τις 17 Φεβ 2020.

Facebook: @ClimateKIC @cyprus100renewable @CyprusUniversityTechnology

Instagram: @ckic.cyprus

Twitter: @ClimateKIC  @CkicCyprus @sust_energy_lab @steliosyiatros @a_charalambides @CyUniTech