Αρχική Τελευταία Νέα Θετικός στον κορονοϊό ο Υπουργός Γεωργίας – Ακυρώνεται το Υπουργικό Συμβούλιο για...

Θετικός στον κορονοϊό ο Υπουργός Γεωργίας – Ακυρώνεται το Υπουργικό Συμβούλιο για σήμερα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε χθες το βράδυ ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο οποίος αυτοαπαομονώθηκε και συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, “μετά από διαδικασία ιχνηλάτησης, απόψε διαγνώστηκα θετικός στον COVID-19. Παραμένω απομονωμένος και εργάζομαι από το σπίτι. Εύχομαι να ξεπεράσουμε σύντομα τη δοκιμασία της πανδημίας”.

Με τον Υπουργό Γεωργίας να εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό και άλλους δυο Υπουργούς σε καραντίνα, οδηγήθηκε σε ακύρωση η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Πέμπτης.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή ότι ο ίδιος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε σε περιορισμό, άλλοι δυο Υπουργοί που κρίθηκαν στενές επαφές του έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 10 το πρωί θα τύχουν σχετικού εργαστηριακού ελέγχου και τα υπόλποιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τα οποία θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πριν από δύο ημέρες θετικός βρέθηκε στον κορονοϊό ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Χθες το βράδυ το ΚΥΠΕ μετέδωσε επίσης ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα κρούσματα αφορούν μέλη του προσωπικού τα οποία εργάζονται σε γραφεία εκτός του κυρίως κτιρίου του Προεδρικού Μεγάρου.

Μετά τη διάγνωσή τους σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με το αποτέλεσμά του να είναι αρνητικό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Αμέσως λήφθηκαν τα δέοντα μέτρα με βάση τα πρωτόκολλα, έγιναν απολυμάνσεις των χώρων, οι επαφές των κρουσμάτων τέθηκαν σε αυτο-απομόνωση στα σπίτια τους και έγιναν τεστ για τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού