Αρχική Τελευταία Νέα Τι αναφέρουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τα περιστατικά με γρίπη των πουλερικών

Τι αναφέρουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τα περιστατικά με γρίπη των πουλερικών

Δεν εμπνέει ανησυχία το γεγονός ότι πτηνά σε δύο ιδιωτικές συλλογές στο Παραλίμνι, έχουν προσβληθεί από την γρίπη των πτηνών, δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής των Κτηνιατρικών υπηρεσιών Γιάννος Ιωάννου.

Μιλώντας στο “Πρωινό Δρομολόγιο”, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι αυτά τα πτηνά δεν καταλήγουν στην εμπορία και στην κατανάλωση.

Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικά μέρα, σημειώνοντας ότι αύριο θα τα πτηνά θα θανατωθούν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ο κύριος Ιωάννου ανέφερε επίσης ότι θα γίνει η ενδεδειγμένη επιδημιολογική έρευνα σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την περιοχή εντοπισμού της μόλυνσης, προσθέτοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι ιατρικές υπηρεσίες.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η γρίπη των πτηνών δεν είναι εύκολο να μεταδοθεί στον ανθρωπο, αλλά όπως ανέφερε για παν ενδεχόμενο λαμβάνονται μέτρα.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο , ο λοιμοξιολόγος Λίνος Χατζηχάννας είπε ότι δεν εμπνέει ανησυχία για το κοινό ο εντοπισμός της γρίπης των πτηνών, αφού δεν μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο.

Σημείωσε ότι κινδυνεύουν περισσότερο τα άτομα που φροντίζουν τα πτηνά.