Αρχική Διεθνή Τι συνέβη τελικά με το “Hawk Tuah Girl” που έριξε το ίντερνετ

Τι συνέβη τελικά με το “Hawk Tuah Girl” που έριξε το ίντερνετ

Το βίντεο που έχει γίνει παντού viral, η ατάκα που μετατράπηκε από meme σε fashion brand, η ταυτότητα της νεαρής γυναίκας, τα σεξιστικά σχόλια και οι παραπλανητικές ειδήσεις.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου και είναι δημιουργία των content creators του καναλιού Tim και Dee TV. Το δίδυμο βγήκε στους δρόμους του Νάσβιλ στις ΗΠΑ για να κάνει διάφορες ερωτήσεις σε περαστικούς σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ρώτησαν δύο νεαρές γυναίκες «ποια είναι η κίνηση στο κρεβάτι που τρελαίνει πάντα τους άντρες». Η απάντηση της μίας από τις δύο ήταν: “You gotta give ’em that “hawk tuah” and spit on that thang!”.

@iamdlaney 😂 #funny #fy #foryoupage #foryou #lol ♬ original sound – Dustin Laney

Τι σημαίνει “Hawk Tuah”;

Στα ελληνικά, η νεαρή ουσιαστικά απάντησε ότι «πρέπει να τους κάνεις αυτό το hawk tuah και να φτύσεις αυτό το πράγμα». Πρακτικά, το “Hawk Tuah” είναι η μίμηση του ήχου που κάνουμε όταν φτύνουμε. Με το “that thang”, καταλαβαίνουμε όλοι σε ποιο σημείο του αντρικού σώματος αναφέρεται.

Ποια είναι η Hawk Tuah Girl;

Η γυναίκα πίσω από το Hawk Tuah Girl λέγεται ότι είναι η Hailey Welch. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και fan pages στο Instagram, ζει στο Νάσβιλ και εργάζεται ως bartender.

Το “Hawk Tuah” έχει γίνει από meme και parody song, μέχρι τατουάζ, πίνακας ζωγραφικής, ακόμα και merch. Η εταιρεία “Fathead Threads” του Jason Poteete δημιούργησε το clothing brand Hawk Tuah 24, που πουλά τα επίσημα ρούχα και αξεσουάρ του Hawk Tuah Girl. Για παράδειγμα, τα καπέλα πωλούνται για 50 δολάρια με υπογραφή και 40 χωρίς.

Σε συνέντευξή του στο Roling Stone, ο Poteete που δημοσίευσε μάλιστα κοινή φωτογραφία του με τη Hailey Welch στα social media, ανέφερε ότι μέχρι και τις 26 Ιουνίου έχει ήδη πουλήσει προϊόντα αξίας 65 χιλιάδων δολαρίων. Ανέφερε επίσης ότι μέρος των εσόδων θα δοθούν στην ίδια, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσοστό κέρδους της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το virality έφερε χυδαίους χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλικότητά της και σεξιστικά σχόλια -δηλαδή ακόμα και το merch είναι κάπως σεξιστικό και ανόητο- τύπου «κορίτσια, κρατήστε σημειώσεις», «η τύπισσα που κάνει το καλύτερο στοματικό σεξ στην Αμερική», αλλά και παραπληροφόρηση. Τα fake news για την Welch είναι πολλά, ίσως το πιο ενδεικτικό είναι εκείνο για την απόλυσή της.

Το Tippah County Tribune, σατιρικός λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία ανέφερε ότι η Welch, μετά το viral video έχασε τη δουλειά της ως δασκάλα προσχολικής ηλικίας στο Epstein Day School.

Ακόμα μια σατιρική σελίδα στο Facebook, το Somerset Insider ισχυρίστηκε ότι είναι κόρη ενός ιερέα ονόματι Harley Vickers, κάτι που επίσης δεν ισχύει, με τους διαχειριστές του λογαριασμού να παραδέχονται ότι έκαναν πλάκα.