Αρχική Τελευταία Νέα Τηλεοπτικές εξηγήσεις Νικολαϊδη για το νέο “χαράτσι” στους Λεμεσιανούς – Σκοπός η...

Τηλεοπτικές εξηγήσεις Νικολαϊδη για το νέο “χαράτσι” στους Λεμεσιανούς – Σκοπός η δημιουργία νέου κοιμητηρίου

ξηγήσεις αναφορικά με το νέο “χαράτσι” που επιβάλλουν στους δημότες τους ύψους €85 οι έξι Δήμοι της μείζονος Λεμεσού με σκοπό την ανέγερση νέου κοιμητηρίου, έδωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης. Όπως είπε, το βάρος για το συγκεκριμένο έργο πέφτει στους δημότες προκειμένου να εξασφαλιστεί η γη, η αγορά της οποίας θα γίνει μέσω διαδικασίας απαλλοτροίωσης. 

“Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο σε λεφτά με αρκετά εκατομμύρια, τα οποία οι Δήμοι πρέπει να τα ανακτήσουν. Είναι μια φορολογία €20 για κάθε νοικοκυριό για τέσσερα χρόνια.”

Ερωτηθείς γιατί η συγκεκριμένη φορολογία επιβάλλεται σε κατοίκους Λεμεσού που δεν κατάγονται από την πόλη και απλώς διαμένουν στην περιοχή, με δεδομένο το ότι έχουν εξασφαλισμένο οικογενειακό τάφο σε άλλη επαρχία, ο κύριος Νικολαϊδης είπε ότι αυτό παρέχεται μέσω της νομοθεσίας.

“Εάν κάποιος για κάποιους λόγους θέλει να κάνει ή έχει κάνει άλλες διευθετήσεις, μπορεί να υποβάλει ένσταση. Στα ηλεκτρονικά αρχεία είναι καταχωρημένα τα υποστατικά που καταβάλλουν και άλλες φορολογίες και γι΄αυτό έχουν παραλάβει όλα τα υποστατικά και για ο κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί να υποβάλει ένσταση είτε δεν διαμένει εκεί, είτε γιατί το ενοικιάζει είτε είναι σε κάποια εταιρεία, να υποβάλουν ένσταση στις αντίστοιχες δημοτικές Αρχές.”

Συνέχεια του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο alphanews.live