Αρχική Τελευταία Νέα Την ερχόμενη Πέμπτη η κηδεία του Τάκη Γαβριηλίδη

Την ερχόμενη Πέμπτη η κηδεία του Τάκη Γαβριηλίδη

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Τάκη Γαβριηλίδη – Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Δημοκρατική Παράταξη

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο γνωστός πολιτικός και καθηγητής Τάκης Γαβριηλίδης, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΔΗΚΟ, πρώην Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Advertisement

Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 13/4 στις 1:30 στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας στη Λεμεσό.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές στο ίδρυμα ΠΑΣΥΚΑΦ και ίδρυμα καρδιοπαθών.

Ο Τάκης Γαβριηλίδης γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1945 στη Λάνια της επαρχίας Λεμεσού. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Λάνιας και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, πραγματοποίησε σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε πτυχίο φυσικού. Στην πορεία ακολούθησαν και άλλες σπουδές. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίσης από το Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παντρεύτηκε τη Μαρίνα Σωκράτους και μαζί απέκτησαν 2 παιδιά, τον Νικόλα και την Τζορτζίνα.

Καθηγητής

Στην Κύπρο εργάστηκε ως καθηγητής σε διάφορα Λύκεια και κυρίως στο Λανίτειο Γυμνάσιο. Από τη Μέση Εκπαίδευση αφυπηρέτησε ως Γυμνασιάρχης. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ το Δεκέμβρη του 2001 και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Φυσικών. Επιπλέον:

  • Συνέγραψε βιβλία Φυσικής για μαθητές του Λυκείου, θετικής κατεύθυνσης, στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Συμμετείχε ως υπεύθυνος των μαθητικών ομάδων της Κύπρου σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής και Χημείας (Παρίσι Γαλλίας, Πίστμπουρκ και Ουάσιγκτον ΗΠΑ, Σάντμπερι Καναδά, Καμπέρα Αυστραλίας, Όσλο Νορβηγίας, Σόφια Βουλγαρίας, Αττάλεια Τουρκίας).
  • Συμμετείχε ως υπεύθυνος της ΟΕΛΜΕΚ σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, Εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά (Στοκχόλμη Σουηδίας, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Ταϋλάνδη, Ελλάδα)

Αλλες Δράσεις

Ο Τάκης Γαβριηλίδης διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, ΚΥΚΕΜ και επίσης Οργανωτικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστήμων. Εξελέγη από τη Σύγκλητο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για τρεις συνεχόμενες θητείες στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Πολιτική

Ο Τάκης Γαβριηλίδης ασχολήθηκε ενεργά με την Πολιτική και υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΔΗΚΟ ΤΟ 1976.  Συγκεκριμένα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΔΗΚΟ, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ και Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ στο Συμβούλιο Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 με επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας. Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ο Τάκης Γαβριηλίδης μαζί με άλλα 11 στελέχη του ΔΗΚΟ συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου του Μάριου Κάρογιαν αποβλήθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Μαζί με άλλους διαγραφέντες υπήρξε  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης ΔΗΠΑ, όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση της. Η ΔΗΠΑ στις 8 Ιουνίου 2022 σε ειδική εκδήλωση του Πολιτικού της Συμβουλίου τίμησε τον Τάκη Γαβριηλίδη για τη διαχρονική πολιτική του συνεισφορά.

Στο καλό φίλε Τάκη, αναφέρει η ΔΗΠΑ

«Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία πενθεί τον πρόωρο χαμό του Τάκη Γαβριηλίδη, ιδρυτικού στελέχους της Παράταξης μας.

Ο Τάκης Γαβριηλίδης υπήρξε καθηγητής και διευθυντής σχολείων στη Μέση Εκπαίδευση. Περηφανευόταν για τους μαθητές του και καμάρωνε για την πρόοδο τους και όπως πάντα έλεγε, ένιωθε περήφανος για αυτούς σαν να ήταν δικά του παιδιά.

Μέλος της Συγκλήτου στο ΤΕΠΑΚ, ο Τάκης Γαβριηλίδης άφησε πίσω του ουσιαστικό και βοηθητικό έργο για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα, όπου έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δημοκράτης, πνευματώδης και πολύπειρος, μοιραζόταν τη σοφία του και τις γνώσεις του απλόχερα, στηρίζοντας τις πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες της Παράταξης μας. Φιλήσυχος, πράος και λάτρης του δημόσιου διαλόγου, ήταν πάντοτε μπροστάρης στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Υπήρξε πρωτεργάτης στην ίδρυση της Παράταξης μας και στενός συνεργάτης του Προέδρου Καρογιάν σε θέματα εκπαίδευσης και παιδείας.

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, τα στελέχη και οι φίλοι της ΔΗΠΑ-Συνεργασία απευθύνουμε, με βαριά καρδιά, το ύστατο χαίρε στον παντοτινό μας φίλο και συνεργάτη. Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του. Καλό σου ταξίδι Τάκη Γαβριηλίδη. Αιωνία σου η μνήμη.»

Πληροφορίες από polignosi.com