Αρχική Τελευταία Νέα Τμ. Μετεωρολογίας: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κύπρο – Ποιες περιοχές θα...

Τμ. Μετεωρολογίας: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κύπρο – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στην Κρήτη κινείται ανατολικά και εξασθενεί, ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας από το Σάββατο 14/12 νέα διαταραχή επηρεάζει την περιοχή και φέρνει γενικευμένες βροχές και τοπικές καταιγίδες. 

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/12 ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα προοδευτικά εξασθενούν. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη.

Το βράδυ της Πέμπτης 12/12 ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή 13/12 ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 14/12 την περιοχή επηρεάζει καινούργια διαταραχή η οποία θα φέρει γενικευμένες βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή 15/12 ο καιρός θα είναι παροδικά τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση για να διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.