Αρχική Τελευταία Νέα Το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος Λεμεσού κλείνει τα φώτα του δημαρχείου για...

Το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος Λεμεσού κλείνει τα φώτα του δημαρχείου για την «Ώρα της Γης»

Ώρα της Γης 2022 «Η “μυστική” συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη!»

Φέτος, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για ενότητα και αλληλεγγύη

Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20.30

Η ώρα της γης είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που ξεκίνησε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. Εδώ και 15 χρόνια είναι μια μοναδική ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τη φωνή τους και να στείλουν όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα:  «θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους».

Πιο συγκεκριμένα, φέτος η «Ώρα της Γης», εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει και φέτος σ’ αυτή την παγκόσμια εκδήλωση και σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Παιδείας και άλλους Δήμους, προγραμματίζει το Σάββατο 26.3.22 στις 8:15μ.μ στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου Λεμεσού 15λεπτη εκδήλωση, με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας, με τραγούδια για την Κύπρο και τον Κόσμο.

Στις 8:30μ.μ κλείνουμε τα φώτα του Δημοτικού Μεγάρου Λεμεσού για μία ώρα και καλούμε τους δημότες μας να λάβουν μέρος στην εκστρατεία αυτή, σβήνοντας για 1 ώρα τα φώτα των σπιτιών τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για ενότητα και αλληλεγγύη.