Αρχική Τελευταία Νέα Το Ίδρυμα John Christodoulou Foundation εξοπλίζει τα δημόσια σχολεία μας με δωρεά...

Το Ίδρυμα John Christodoulou Foundation εξοπλίζει τα δημόσια σχολεία μας με δωρεά πέραν των 300.000 ευρώ

Επίσκεψη κ. John Christodoulou Ιδρυτή του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’ στο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Γ’ και στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας – Έμπρακτη στήριξη για αναβάθμιση της κτιριολογικής υποδομής και αγοράς εξοπλισμού

 

O Ιδρυτής του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, κ. John Christodoulou επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας. Το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε άμεσα στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από τη δημοσιοποίηση των βανδαλισμών που είχαν γίνει τον περασμένο Αύγουστο που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ή καταστροφή σημαντικού σχολικού εξοπλισμού για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές ικανότητες. Το Ίδρυμα κάλυψε το κόστος αντικατάστασης οργάνων γυμναστικής, βιντεο προβολέα και άλλου εξοπλισμού που χρειαζόταν άμεσα το σχολείο. Σημειώνεται ότι, το Ίδρυμα στήριξε το σχολείο κατά την περσινή σχολική χρονιά καλύπτοντας το κόστος ανακαίνισης της κουζίνας που χρησιμοποιείται ως χώρος για  την προώθηση των κοινωνικών δεξιοτήτων / δεξιοτήτων ζωής των παιδιών μέσα από σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν τον κ. Χριστοδούλου με τσιαττιστά, ενώ η διευθύντρια του σχολείου ευχαρίστησε το κ. Χριστοδούλου για την προσφορά του. Ακολούθως τον ξενάγησε στο χώρο του σχολείου και τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται, καθώς και για τα έργα που προγραμματίζονται με τη στήριξη του Ιδρύματος. Όπως έχει ανακοινωθεί, πέρα από τα πιο πάνω, το Ίδρυμα θα παραχωρήσει επίσης δωρεά ύψους €33.000 στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και του κτιρίου. Συνολική δωρεά ύψους €300.000 θα παραχωρηθεί και στα 9 δημόσια ειδικά σχολεία ως αποτέλεσμα του Charity Gala Dinner που είχε διοργανωθεί τον περασμένο Ιούλιο 2021 από το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation.

DSC01521.JPG

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο κ. John Christodoulou επισκέφθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας και τη Διεύθυνση του σχολείου με αφορμή την ολοκλήρωση του στεγάστρου στο εξωτερικό γήπεδο καλαθόσφαιρας του σχολείου για την κατασκευή του οποίου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό το Ίδρυμα YCF. Η στέγαση του γηπέδου κρίθηκε απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής άθληση των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς αλλά και χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα στα πλαίσια του ολοήμερου και καλοκαιρινού σχολείου. Το Φ.Ι. ‘Υianis Christodoulou Foundation’ είχε καλύψει επίσης το 2019 την αναβάθμιση του γηπέδου με την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου ασφαλείας (multi-flooring surface for sports) και την αγορά εξοπλισμού για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το στέγαστρο αποτελεί το 3ο έργο στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού προηγουμένως το Ίδρυμα είχε καλύψει πλήρως το κόστος για τη δημιουργία αίθουσας πολυμέσων και Η/Υ. Η αίθουσα αποτελεί ένα high tech lab με σύγχρονο εξοπλισμό, laptops, tablets, interactive touch screen, κλιματιστικό και ειδικά έπιπλα.

img-106.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, άλλοι ανώτεροι λειτουργοί της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος και μέλη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://www.yianischristodouloufoundation.com/

ή τα ΜΚΔ Facebook https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ και Instagram https://www.instagram.com/ycf_cyprus