Αρχική Τελευταία Νέα Το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού ξεκίνησε

Το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού ξεκίνησε

Με σύνθημα Προστατεύουμε την Καρδιά της Πόλης ο Δήμος Λεμεσού παρουσίασε ένα έργο ιστορικής σημασίας για την πόλη. Το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο για την προστασία του κέντρου της Λεμεσού, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η παρουσίαση του εδώ και πολλά χρόνια αναμενόμενου έργου, έγινε ενώπιον των άμεσα επηρεαζόμενων, κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου, που ταλαιπωρούνται από τις πλημμύρες στην περιοχή.

Η τελετή για δημόσια παρουσίαση του, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Απριλίου στην Α’ Δημοτική Αγορά με τον Δήμαρχο Λεμεσού και Πρόεδρο του ΣΑΛΑ κ. Νίκο Νικολαΐδη, να κάνει λόγο στην ομιλία του για ένα έργο ουσίας.

«Στόχος του είναι να προστατεύσει από τις πλημμύρες την περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου και την σημαντικότερη εμπορική οδό της πόλης μας, την οδό Ανεξαρτησίας, καθώς επίσης και άλλες περιοχές του ιστορικού κέντρου. Με το έργο αυτό κλείνει ένα μεγάλο κενό ελλιπούς αντιπλημμυρικής προστασίας, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου εδώ και πάρα πολλά χρόνια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολαΐδης.

Πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που προνοεί την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου οχετών σε 27 οδούς στο κέντρο της Λεμεσού, πολλές από τις οποίες είναι κύριες εμπορικές οδοί με αυξημένη τροχαία κίνηση και εμπορική δραστηριότητα.

Η αξία του ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχει διάρκεια υλοποίησης περί τους 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ανάδοχος του έργου είναι η Κατασκευαστική Εταιρεία ATLAS PANTOU.

Η εκτέλεση του έργου με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, είπε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, κ. Γιάννης Τσουλόφτας. «Η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία. Ήδη με τις πρόνοιες που έχουμε στο συμβόλαιο για εργασία και σύστημα δύο βαρδιών και τα Σαββατοκύριακα, έχουμε επιβάλει ένα αυξημένο κόστος. Άρα θέλουμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό» είπε ζητώντας τη συνεργασία όλων των υπόλοιπων φορέων. «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας καθυστερήσει σε αυτό το έργο» επισήμανε.

Την κατασκευή του έργου χαιρέτησε ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ κ. Κυριάκος Μουστάκας, κάνοντας λόγο για ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση του κέντρου της Λεμεσού. «Παρ’ όλες τις αντιξοότητες οι εμπορευόμενοι του κέντρου της Λεμεσού στήριξαν την οικονομία της πόλης με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και το επιχειρηματικό τους πνεύμα και κράτησαν ζωντανό το κέντρο της πόλης. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το κέντρο και θα το στηρίξουμε» είπε ο κύριος Μουστάκας.

Το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό για συνολική αντιπλημμυρική προστασία της Λεμεσού και έρχεται σε συνέχεια των αντιπλημμυρικών έργων για τη Μείζονα Λεμεσό, οι κατασκευαστικές εργασίες των οποίων ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο.

«Με αυτά τα δύο έργα, το 2022 μπορεί να χαρακτηριστεί ως το έτος εκτέλεσης των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων για τη Λεμεσό μας» είπε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης.